Olcay: 'Yüzde yüz şampiyonuz'

Beşiktaş'ın başarılı oyuncularından Olcay Şahan, şampiyonluk yolunda iddialı mesajlar verirken; Avrupa Ligi'yle ilgili de "Liverpool'u elersek finale kadar gideriz" dedi. Olcay, şampiyonluk için de "Yüzde yüz şampiyonuz" ifadelerini kullandı.

BJK TV'de Mersin İdman Yurdu galibiyetini değerlendirerek sözlerine başlayan Olcay Şahan, "Taraftarımız yine mükemmeldi. Stadı doldurmuşlardı. Bu sezon Türkiye Ligi'nde fazla görülmeyen bir şey. Beşiktaş'ın normal bir oyununu oynadık. Gol pozisyonlarımız vardı. Bazılarını değerlendiremedik. Sonra Mersin beraberliği buldu. Biz tekrar geri döndük ve bulduğumuz golle 3 puanı aldık. Son dakikaya kadar heyecanlı bir maçtı. Şimdi önümüzde Perşembe günü oynayacağımız kupa maçı var" dedi.

"BURALARI HAYAL ETMEMİŞTİM"
"Mönchengladbach'ta oynarken kariyer hedeflerinde buralara kadar gelmek var mıydı?" sorusunu Olcay Şahan şöyle yanıtladı; "Hayal vardı ama gerçek olacağına inancım yoktu. Ama yıllar geçtikçe inancım arttı. Çünkü futbolda kendimi geliştirdim. İkinci ligde oynarken kaliteme inanıyordum. Bundesliga'ya yükselince inancım arttı. Daha sonra Beşiktaş ve milli takım geldi. Kendime inanarak buralara geldim."

Reklam
Reklam

"KENDİMİ TÜRKİYE'YE KANITLADIM"
"Beşiktaş'a ilk transfer olduğu dönemde kimsenin kendisinde bu kadar potansiyel olduğuna inanmadığı" yorumu üzerine ise Olcay, "İlk geldiğimde 'Olcay Şahan kapalı kutu olarak geldi' deniliyordu. Ben de hırs yaptım. Kendimi kanıtlamak için elimden gelenin en iyisini yaptım ve kendimi Türkiye'ye kanıtladığımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"TAKIM ARKADAŞRINA YARDIM ETMEK DİSİPLİN VE YÜREK İSTER"
Altyapısını Almanya'da almasının kendisine disiplin kattığını vurgulayan Olcay şöyle devam etti, "Bütün oyun tarzım ve alt yapım Almanya'da gelişti. Çünkü Almanya'da disiplin ön planda. Benim oyunumda da disiplin ön planda. Bunu kazanınca da maç içerisinde takım arkadaşlarıma daha çok yardım ediyorum. Onların eksiklerini kapatmaya çalışıyorum. Yetenek olabilir ama takım arkadaşlarına yardım etmek disiplin ve yürek ister. Bunları da Almanya'da kazandığımı düşünüyorum.

İdol futbolcu diye bir düşüncesinin hiçbir zaman olmadığını vurgulayan Olcay Şahan, "Küçüklüğümden itibaren kafamda iki oyuncu vardı. Onlar da saçları uzundu. Diego Forlan ve Ramos'u bundan dolayı izlerdim. Messi veya Ronaldo gibi oyuncuları örnek alma gibi bir şeyim olmadı. Kendi futbolumu oynadım. Sempatik bulduğum isimler Forlan ve Ramos'tu" dedi.

Reklam
Reklam

Endüstriyel futbolda oyuncuların takım tutmadığı ancak kendisinin tutup tutmadığıyla ilgili soruya ise Olcay Şahan, "Olcay Şahan, tutuğu takımda futbol oynuyor. Amcam küçüklüğümde bana Beşiktaş, abime de Galatasaray battaniyesi almıştı. O günden bu yana amcam ben ve kuzenim beşiktaşlı olduk. Benim de Beşiktaş'a gelmemden sonra aile Beşiktaşlı oldu" yanıtını verdi.

"TÜRKİYE'DE ALMANYA'DAN DAHA ÇOK YETENEKLİ OYUNCU VAR"
Alt yapıda oynayan oyunculara mesaj gönderen Olcay, "Disiplinli olmalılar ve havaya girmemeliler. Çünkü Türkiye'de genç yeteneklerimiz çok. Yetenek olarak Almanya'dan daha yetenekliler. Ancak genç çocuklarda hemen havaya girme oluyor. Bir maçtan sonra, 'ben başarılı oldum' diyor. Bizim takımda bir kaç genç oyuncu var. Disiplinliler. Bir yere gelmek önemli değil, bir yerde kalmak önemli. A takımda oynayabilirsin ama kalıcı olmak zor. Onu başarmak için de disiplin ve kafa olarak üst düzeyde olmalısın. Öyle olmazsa başaramazsın. Çünkü futbolda yetenek her şey değil. İyi, yetenekli olmayıp Süper Lig'de oynayan çok oyuncumuz var çünkü disiplinliler. Bir maç oynayıp yolunu şaşırmadıkları için başarılılar" yorumlarını yaptı.

Reklam
Reklam

Başarısının sırrını ise Olcay, "Tekrarlıyorum ama disiplin, disiplin. Bir maçta gol atınca hemen kendini rahat hissetmemek gerek. Beşiktaş öyle bir camiaki bir maç oynarsın diğer maçta oynayamayabilirsin. Üst düzey bir kulüp ve istediği futbolcuyu getirebilir. Herkesin forma şansı var. Bunların bilincindeyim. Onun için formayı aldığım zaman kimseye vermek istemiyorum" sözleriyle açıkladı.

Beşiktaş'ın vazgeçilmez isimlerinden biri olmasına rağmen mütevaziliğiyle ilgili de Olcay, "Bilmiyorum bu mütevazilik mi? Böyle düşüncem ailemden kaynaklanıyor. Onlar için en önemlisi her maçta değil her idmanda yüzde yüzünü vermek. İdmanda bazen fırça yiyorum ama idmanda yüzde yüzünü vermeyen bunu sahaya yansıtamaz" ifadelerini kullandı.

OLCAY: "YÜZDE YÜZ ŞAMPİYONUZ"
Veli Kavlak'ın kendisi için çok özel bir kişi olduğunu söyleyen Olcay, Beşiktaş'ın şampiyonluk şansıyla ilgi de, "Elimizde olan bir şey. Çünkü stadı olmayan bir kulübün şampiyonluk havasına girmesi ve haftalarca liderlik pozisyonunda kalması çok önemli. Şampiyonluk için savaşan bir hale gelmişsin, kendimize çok inanıyoruz. Bu sene şampiyon olacağımıza yüzde yüz inanıyoruz" diye iddialı konuştu.

Reklam
Reklam

"TARAFTAR MARŞLARIYLA MOTİVE OLUYORUZ"
Favori şarkıcı ve sanatçı konusundaki düşüncelerini de açıklayan Olcay Şahan, "Her türlü şarkı diniliyorum. Ama bizim ortam çok başka bir ortam. Otobüste, Oğuzhan küçük müzik kutusunu açıyor. Çoğu zaman da taraftarların bestelerini dinliyoruz. Bizi en güzel şekilde motive edecek besteler yapmışlar. Mersin maçına 10 dakika kala da taraftarın yaptığı bütün Demba Ba'nın bestelerini dinledik. Onlarla kendimizi motive ediyoruz. Beşiktaş'ta aile ortamı var. Herkes herkesle kardeş gibi. Herkes birbiriyle şaka yapabiliyor, herkes herkese sallıyor. Bu da demek ki herkes birbirini seviyor" diye konuştu.

İstanbul'un her yerinin çok güzel olduğunu söyleyen Olcay Şahan, "Takım da çok az dışarı çıkıyor. 1.5 senedir hiçbir oyuncunun doğru dürüst akşam 12-1'den sonra dışarı gittiğini düşünmüyorum. Çünkü hayat tarzı bunu gösteriyor. Çoğu futbolcu evinde ailesiyle zaman geçiriyor. Ben de çoğu zaman Veli ve ailemle hayat geçiriyorum" dedi.

Reklam
Reklam

"BU SEZON BAŞARILIYIZ"
19'uncu haftayı geride bıraktıkları ve takımın puanının 41 olduğu hatırlatılırken, "Beşiktaş başarılı mı?" sorusuna Olcay Şahan, "Tabiiki başarılıyız. Bu sezon Arsenal'e elendik. Bu biraz bizi üzdü. Elimizden kaçırdık. Çok iyi oynadığımız iki maçta tur atlayamadık. Onu kenara bırakırsak çok iyi performans gösteriyoruz. 3 kulvarda oynamamız ve başarılı olmamız çok başarılı bir sezon geçirdiğimizi gösteriyor. Teknik heyete teşekkür etmek gerekiyor" yanıtını verdi.

GOL SEVİNCİNİN HİKAYESİ
Gol sevincinin hikayesini de anlatan başarılı oyuncu, "Gol sevincimi rüyamda görmüştüm. Geçen sezon Slaven Bilic'in gelmesinin ardından gol sevincimi rüyamda görmüştüm ve rüyamı malzemeci Ünal Abi'ye anlatmıştım. Rüyamda dizlerimin üzerinde kayarak kartal açılıyordu. Ondan sonra ilk maç toplantısında benim aklım bu sevince gitmiş. Hoca maç toplantısını yaparken ben "Kartal havada uçar" diye düşündüm. Sonra bunu Veli'ye anlattım ve ona "Gol atarsam senin sırtına binicem" dedim. O da kabul etti ve böylece gol sevincim gelişti. Bu da Türkiye'de bir ilk oldu. Onun için de bazen bana sosyal medyadan aynı sevinci gönderiyorlar. Bu beni çok daha mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Mersin İdman Yurdu maçı öncesi gol atacağını söylediğini ve bunu başardığını dile getiren Olcay Şahan, "Bu hafta da gol atacağıma inanıyorum. Çünkü istatistiklerime baktığımızda bir gol attığımızda 3-4 hafta seri oluyor. Liverpool maçında da gol atacağım inşallah" diye konuştu.

"LIVERPOOL'U ELERSEK FİNALE KADAR ÇIKARIZ"
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde güzel maçlar çıkardığının hatırlatılması ve rakipleri Liverpool'u eleyip elemeyecekleri sorusuna ise Olcay Şahan, "Eleyecek miyiz diye bir soru yok eleyeceğimize inanıyoruz. Liverpool'u elersek finale kadar yolumuz var. Bizi kimse durduramaz. Önce Ziraat Türkiye Kupası var. Kademe kademe bakıyoruz. Kupada turu geçtikten sonra eleme maçlarımız var. Liverpool maçı yaklaşınca bakabiliriz" yanıtını verdi.

Olcay Şahan sözlerinin sonunda da Beşiktaş taraftarlarına seslendi ve "Taraftarımıza mesaj vermemize gerek yok. Her hafta bizi yüzde yüz destekliyorlar. Gelecek haftalardaki çok önemli periyotta bizi çok iyi destekleyeceklerini biliyorum. Bursaspor maçında Olimpiyat'ı dolduracaklarına inanıyoruz" diyerek sözlerini bitirdi.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: