Öldüler fakat dönmediler

Selçuk Salcan, Kilis'in kurtuluş yıl dönümünü kutladı.

Kilis Kültür Derneği Başkanı Selçuk Salcan, Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' sözleri ile başlayan Milli Mücadele hareketinin, aziz milletin asla esareti kabul edemeyeceğini, tek çözümün bağımsızlık olduğunu tüm dünyaya gösterdiği bir zafere dönüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Kilis kenti düşman işgalinden 90. yıl önce kurtuldu. Bu kurtuluş günü tarihte 7 Aralık 1921 olarak kayıtlıdır.

Reklam
Reklam

Kilis'i düşman işgalinden kurtarmak için tarihe altın sayfalar açanlar, "Ölmek var, dönmek yok" parolasıyla yola çıktılar. Öldüler, fakat dönmediler. Cepheden Cepheye koştular. Analar oğullarını şehit verdiler. Küçük yavrular babalarını bir daha geri göremediler. Bir bir çoğaldı güçlü ordu oldular.

O karanlık günlerde güney cephesinden Kilis'e gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün 28 Ekim 1918'de 7. Ordu Komutanı sıfatıyla Suriye üzerinden Kilis'ten, Anadolu harekâtını başlatırken, Kilis Hükümet Konağı'nın önünde toplananlara şöyle sesleniyordu: "İlk ayak Bastığım Türk toprağındaki bu uyanıklığa cidden hayran kaldım. Ve bir daha iman ettim ki bu millet asla ölmeyecektir. Var olun aziz Kilisliler.” demiştir Ecdadın bizlere bıraktığı sadece dağlar, taşlar, binalar, değil Kahramanlıklarla, özveriyle inançla dolu destanlaşmış bir geçmiştir.

İnanıyorum ki Aziz Kilis Halkında bugünde bu hasletler mevcut olup, vatanına Bayrağına uzanan her eli kıracak, dikilen her gözü kör edecek inanç ve kararlılık mevcuttur. Hepinizi saygıyla selamlar Sözlerime büyük Atatürk’ün şu veciz sözlerini tekrar hatırlatmak isterim. ”Var olun aziz kilisliler” dedi.

Reklam
Reklam

Mersin Kilis Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Salcan, “Türk milleti, yurdun dört bir tarafında onur ve cesaret örneği sergilemiş, vatan toprağının her karışını canından daha fazla gözetmiştir.

Milli mücadele sırasında onur ve cesaret örneklerinin sergilendiği illerimizden biri de Kilis olmuştur. Kilis halkı canı pahasına topraklarını müdafaa etmiştir.

Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Bu anlamlı günün tüm Türk Ulusuna ve Kilislilere kutlu olsun.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz