Öldüren yanlışlığa 21 bin lira tazminat

Samsun’un Havza ilçesinde, terörist zannedilerek öldürülen Gökhan Çetintaş’ın ailesine 21 bin lira terör tazminatı verilecek.

Samsun’un Havza ilçesinde, ağabeyi Habip Çetintaş (18) ile düğünden dönerken terörist zannedilerek güvenlik güçlerince açılan yaylım ateşi sonucu hayatını kaybeden Gökhan Çetintaş’ın (16) ailesinin, “terör tazminatı” talebi, Samsun Valiliği’nce oluşturulan komisyon tarafından uygun bulundu.

Samsun ile Amasya sınır bölgesi Boğaziçi Mevkii'nde 19 Temmuz gecesi meydana gelen olayda, güvenlik güçleri, bir yakınlarının nişanından dönen Habip Çetintaş ile kardeş Gökhan'ı terörist zannedip ateş açmıştı. Olayda, 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş yaşamını yitirmişti.

Reklam
Reklam

Olayın ardından Gökhan Çetintaş’ın babası Hasan Çetintaş, “Terör ve Terörle Mücadeleden Kaynaklanan Zararların Karşılanması”na ilişkin yasadan yararlanmak üzere Havza Kaymakamlığı’na başvurdu. Yapılan araştırmanın ardından cumhuriyet savcılığının raporu doğrultusunda Gökhan Çetintaş’ın “yanlışlıkla vurulduğu” kabul edildi. İçişleri Bakanlığı’na gönderilen komisyon raporunda, aileye terör tazminatı ödenmesi gerektiği belirtildi. Aileye tazminat bedeli olarak yasa gereğince en fazla 21 bin 683 TL ödeneceği bildirildi. (Cumhuriyet)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz