Öldürüldükten sonra yakılan kadının zanlılarına 42 yıl 8 ay hapis

Malatya'da 3 yıl önce öldürüldükten sonra cesedi yakılarak gömülen Hanife Durak’ın katil zanlısı olarak yargılanan...

Malatya'da 3 yıl önce öldürüldükten sonra cesedi yakılarak gömülen Hanife Durak’ın katil zanlısı olarak yargılanan 3 kayın birader toplam 42 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Hidayet Mahallesindeki bir eve baskın yaparak Hanife Durak'ın eşinin de aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına almıştı.

Şüpheliler sorguya alınırken, evin çevresinde kazı yapan polis, bazı kemik parçalarına ulaşmıştı. Bir süre sonra olay yerine getirilen şüpheli Ramazan Durak'ın, polise kadının gömüldüğü yerlerle ilgili bilgi verdiği öğrenilmişti. Şüphelilerin de itiraflarıyla kadının cesedinin yakıldığı bilgisine ulaşılmıştı. Yapılan soruşturma sonucu kadının eşi daha sonra serbest bırakılmıştı.

Reklam
Reklam

Olayla ilgili Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada karar çıktı. Tutuklu sanıklar Kadir Durak, Ramazan Durak ve İlhan Durak ile tutuksuz yargılanan sanıklar Melek ve Hülya Durak avukatları ile hazır bulunduğu duruşmada, sanıklar son savunmalarını yaptı.

Sanıklardan Ramazan Durak, cinayeti kendisinin işlediğini kabul etti. Hanife Durak’ın cesedini aile bireylerinin yardımıyla çuval içerisinde bir el arabasına yükleyerek Hidayet Mahallesindeki eve getirdiklerini, yatak odasında daha önce kazdıkları çukura gömdüklerini anlatan Ramazan Durak, cesedi bir süre sonra çıkararak yaktıklarını, küllerini de çöpe attıklarını ifade etti.

Avukatların taleplerini de alan mahkeme heyeti, sanıklardan Ramazan Durak'a önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme, daha sonra cezayı 24 yıl hapis cezasına çevirdi.

Diğer sanıklar İlhan Durak ile Kadir Durak'ı ise 9 yıl 4 ay 15'er gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, tutuksuz sanıklar Hülya ve Melek Durak'ın ise beraatine karar verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: