Öldürülen Serpil Erfındık Davası Ertelendi

Tufan HAMARAT / İZMİR, İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Vedat Atik ve avukatı, Serpil Erfındık'ın annesi Tülay

Tufan HAMARAT / İZMİR, İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Vedat Atik ve avukatı, Serpil Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal ve avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan, İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Ayşegül Altınbaş, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Sanem Deniz Kural ve platform avukatları katıldı.
Ailenin avukatı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan 'ÖLÜMÜNE GÖZ YUMULDU' İDDİASI
Duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Öğretim görevlisi Serpil Erfındık'ın ölümüne göz yumulduğunu ileri süren platformun İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural şunları söyledi:
"Kadın cinayetlerini durdurmak için toplumun her kesiminden, her siyasi görüşten kadınlar omuz omuza vermiş durumda. Kadına yönelik şiddet konusunda Meclis'te oluşturulan komisyonu etkin çalışmaya ve verdiğimiz mücadelenin yanında olmaya davet ediyoruz. Kadınların öldürülmediği, insanca yaşayabildiği günleri kurana kadar, mücadeleye devam edeceğiz."
Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, Serpil Erfındık'ın ölüm yıldönümü nedeniyle annesi Tülay Aksakal'ın Dokuz Eylül Üniversitesi'nde lokma döktüreceği etkinliğe katılmak üzere adliyeden ayrıldı.

Reklam
Reklam

FOTOĞAFLI

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: