Öldürüp dolu mezara gömdüler

Bursa'nın İnegöl ilçesinde akıllara durgunluk veren bir cinayet olayı yaşandı. 36 gündür kayıp olan gencin cesedi, oturduğu beldenin mezarlığında dolu bir mezarda gömülü halde bulundu. Gencin üç kurşunla öldürüldüğü saptandı.

İlçeye bağlı Yenice Beldesi'nde oturan 24 yaşındaki Samet Zafer, 30 Ocak günü ortadan kaybolunca, yakınları jandarmaya haber verdi. Güvenlik güçlerinin yaptıkları araştırmada, işçi olduğu belirtilen Zafer'in kaybolduktan hemen sonra içinde 3 kişinin bulunduğu bir otomobilde görüldüğü belirlendi. Jandarma bu kez kiralık olduğu belirlenen araçla ilgili araştırmaya başlarken, Zafer'in kaybolmadan önce birlikte görüldüğü belirlenen S.G., E.K. ve R.Y.'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu. Gençle ilgili yeterli bilgiye ulaşamayan jandarma, bu arada kiralık aracı da incelemeye aldı. Araçtan elde edilen bazı belge ve deliller ışığında daha önce ifadesine başvurduğu bazı kişileri dün yeniden sorgulayan jandarma, gencin av tüfeğiyle öldürüldüğünü ve cesedinin Yenice Belde Mezarlığında dolu bir mezarın üzeri kazılmak suretiyle defnedildiğini tespit etti.

Reklam
Reklam

Beldedeki mezarlıkta savcılık izniyle yapılan kazıda, Zafer'in cesedi bir başka cenazenin üzerine gömülü halde bulundu. Yapılan ilk otopside gencin, av tüfeğiyle üç kurşunla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Gencin cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarmanın henüz nedeni bilinmeyen cinayetle ilgili S.G, E.K. ve R.Y.'yi gözaltına aldığı, zanlıların sorgulamalarının sürdüğü bildirildi. Öldürülen gencin ağabeyi Reyhan Zafer, kardeşinin kimseyle husumetinin bulunmadığını, bu yüzden cinayetin ne amaçla işlendiğini bilmediklerini belirterek, "Kardeşimin İ. adlı yakın bir arkadaşı var. Galiba onunla husumeti olan kişiler arkadaşına gözdağı vermek için Seyhan'ı kaçırmış" dedi.

Habertürk