Ölen Atletler Için Yardım Kampanyası

Atletizm Federasyonu, Denizli'de geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden milli maratoncular Erkan Kuş ve Kasım Uludağ'ın ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla

Atletizm Federasyonu, Denizli'de geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden milli maratoncular Erkan Kuş ve Kasım Uludağ'ın ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla yardım kampanyası başlattı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısıyla başlatılan yardım kampanyasının tanıtımında, Londra Olimpiyatları'nda bayanlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, gümüş madalya elde eden Gamze Bulut ve bayanlar 3 bin metre engellide Avrupa şampiyonu Gülcan Mıngır ile ölen atletlerin kardeşleri Ercan Kuş ve Cüneyt Uludağ da hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Erkan Kuş ve Kasım Uludağ'ın fotoğraflarının yer aldığı bir sinevizyon gösterisiyle başlayan toplantıda konuşan Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker, "Her iki sporcumuz da önce insan, sonra gelecek vadeden sporculardı. Ancak aramızdan erken ayrıldılar. Federasyon olarak her iki sporcumuzun da ailelerine destek olmak amacıyla bir yardım kampanyası başlattık. Bu kampanyayı başarılı atletlerimiz Aslı Çakır Alptekin, Gamze Bulut ve Gülcan Mıngır başlatmak istedi" dedi.

Sinevizyon gösterisini izlerken, gözyaşlarını tutamadığı gözlenen Aslı Çakır Alptekin de her iki sporcunun da çok iyi atletler olduğunu belirterek, "Bizler, ailelerinin her zaman yanında olacağız. Her iki atletimiz de spordan kazandıkları paralarla ailelerini geçindiriyordu. Ailelerin acısını bir nebze olsun dindirmek istiyoruz. Spor camiasından ve Türk halkından bu kampanyaya destek olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Kampanyanın, 15 Kasım'da son bulacağına dikkati çeken Alptekin, "Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız, Atletizm Federasyonu'nun internet sitesinden hesap bilgilerine ulaşabilir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Gamze Bulut ise "Erkan ve Kasım Ağabey ile Erciyes'te birlikte kamp yapmıştık. İkisi de çok yetenekli çocuklardı. Aileler için yardımlarınızı bekliyoruz" dedi.

Gülcan Mıngır da acılı ailelere baş sağlığı dileyerek, "Atletizm Federasyonu'nun başlattığı kampanyaya, desteklerinizi bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Genel Sekreter Doker, her iki atletin de kazadan birer hafta önce talep ettikleri millilik ve sporcu belgelerinin hazır olduğunu belirterek, "Bu belgeleri atletlerimize vermek nasip olmadı. Şimdi bunları sporcularımızın kardeşlerine vermek istiyoruz" dedi.

Belgeleri, Aslı Çakır Alptekin Erkan Kuş'un kardeşi Ercan Kuş'a, Gamze Bulut da Kasım Uludağ'ın kardeşi Cüneyt Uludağ'a teslim etti.

Toplantının sonunda, ölen atletlerin kardeşleri, ellerindeki sporcu belgeleriyle Aslı Çakır Alptekin, Gülcan Mıngır ve Gamze Bulut ile fotoğraf çektirdi.

Toplantıya katılması duyurulan federasyon başkanı Mehmet Terzi ise kampanyanın tanıtımında yer almadı.

Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: