Ölen Öğretmen Asli, Sürücü Tali Kusurlu

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, Kaza, geçen yıl 31 Ekim'de Sunta Köprülü Kavşak'ta meydana geldi. Evinin önünde okul servisinden inen Ecrin Duru Çerkeşli ve

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, Kaza, geçen yıl 31 Ekim'de Sunta Köprülü Kavşak'ta meydana geldi. Evinin önünde okul servisinden inen Ecrin Duru Çerkeşli ve yanındaki rehber öğretmen Müfide Çağlar'a, yolun karşısına geçerken Kenan A. yönetimindeki otomobil çarptı. Çerkeşli ve Çağlar, hayatlarını kaybetti.
Otomobil sürücüsü Kenan A.'nın, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçlamasıyla Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanmasına başlandı. Kenan A.'nın katılmadığı duruşmada Ölen Ecrin Duru Çerkeşli ve Müfide Çağlar'ın yakınları ile avukatlar hazır bulundu.
ADLİ TIP KURUMU RAPORU
Duruşmada, rehber öğretmen Müfide Çağlar'ın, 'trafik güvenliğini kontrol etmeden karşıdan karşıya geçiş yaptığı' gerekçesiyle asli, otomobil sürücüsünün ise tali kusurlu bulunduğu yönündeki Adli Tıp Kurumu raporu okundu. Ölen Çerkeşli ve Çağlar'ın avukatları rapora itiraz etti. Baba Orhan Çerkeşli de "Birileri birleşip bizim çocuğumuzu öldürdü. Ben bir hafta önce kızımın sallanan dişini yerinden çıkarmaya kıyamazken, elime bir rapor geldi. Bu raporu kabul etmemiz mümkün değil. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.
Mahkeme heyeti, kazayla ilgili trafik alanında uzman 3 bilirkişiye rapor hazırlattırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz