Olgun Şimşek: “Görev bekliyoruz”

Has Partiden AK Partiye geçen Olgun Şimşek, gazetemizi ziyaret ederek sorularımızı yanıtladı…

Siyasi yaşamını, Has Parti’nin kuruluş sürecini ve Ak Partiye geçiş sürecini değerlendiren Olgun Şimşek, siyasi hedefleri hakkında samimi açıklamalarda bulundu. “Boş durmayı sevmem” diyen Şimşek, “Bir an önce görev verilmesini bekliyoruz. 40 kişilik bir kadroyla Ak Partiye katıldık. Bunların içinde kapasitesi yüksek, siyaseti çok iyi bilen arkadaşlarımız var. Onlara da görev verileceğini düşünüyorum” dedi.

İşte Olgun Şimşek’le gerçekleştirdiğimiz röportajımız;

Siyasete nereden başladınız ve Has Partiye nereden geldiniz kısaca bir açıklar mısınız?

Reklam
Reklam

13 yıllık bir siyasi hayatım var. Refah Partisi ve Saadet partisinin ardından Numan Kurtulmuş’un kurduğu Has parti ile 2 yıllık siyasi geçmişimiz oldu. Has Parti ile Ak Parti birleştikten sonra şuan ki siyasi mücadelemizi burada devam ettiriyoruz.

Saadet Partisinden Has Partiye neden geçtiniz?

“Has Parti’de başarılı bir seçim çalışması yürüttük”

Numan Kurtulmuş Has Partiyi kurmak istediğinde buna ilk onay veren sevinenlerden biriside ben oldum. Kendisinin de saadet partisinde bir 10 yıllık geçmişi vardı. Numan Kurtulmuş Saadet Partisindeyken, yeni nesil siyasetçileri partiye monte etmeye çalıştı. Saadet Partisinde yenilikçiler ile eski partililer arasında bir sıkıntı oluştu. Genel başkanımızda kurmaylarıyla bir araya geldi ve ayrılma kararı aldı. Böylelikle Has Partinin kurulma aşaması başlamış oldu. Saadet Partisinden istifa ettim ve Has Partiyi kurduk. Bu dönem de seçim süreci de yaklaşmıştı. Bir yandan teşkilatlanma çalışması yaparken diğer bir yandan seçim çalışmaları yaptık ve başarılı bir seçim çalışması yürüttük.

Reklam
Reklam

Has Partiden Ak Partiye geçişiniz baya uzun bir sürdü. Numan Bey, Ak Partiye geçti ama sizin bu katılımınız zaman aldı…

Biz Numan Bey’in katılımının 3 ay sonrasında, Ak Partiye geçtik. Bunun nedeni gerekli koşulların sağlanması için biraz daha zamana ihtiyaç duyulmasıydı.

Ak Partiye geçtiniz bu geçiş sürecini biraz anlatır mısınız?

Numan Bey’e “Cumhurbaşkanlığına aday olun” dedim

Şimdi ben gerçeğini söyleyeyim; adını vermek istemediğim en az 10 - 12 kişi kadar büyüdüğümüzle bu konuyu istişare yaptım. Bu kişileri kamuoyu çok iyi tanıyor. Sizde çok iyi anıyorsunuz. İstişare yaptığım ağabeyler, çeşitli siyasi partilerde görev yapan ya da şuan dışarıda siyasetle yakından ilgilenen ağabeylerimizdir. Esenyurt’ta mal olmuş insanlarda var bunların içerisinde. Ben “yaşımız geç siyaset yapıyoruz. Has Parti ile Ak Parti birleşti” dedim ve ne düşündüklerini sordum. Benim geçiş sürecimde bu etkili oldu. Bir de bunu da ilk defa burada söylüyorum, genel başkanımız bizi büyük adada topladı. İlçe başkanları ve teşkilat başkanları vardı. Ben genel başkana “halk sizi seviyor, sizi benimsemiş. Biz bu birleşmeden ziyade sizi Cumhurbaşkanı seçimlerinde değerlendirelim, aday olun belki diğer siyasi partilerde sizi destekler, CHP MHP ve BDP de sizi destekler bunu değerlendirelim” dedim. Zaten kendisinin koltuk sevdası olsaydı, zamanında Sayın Başbakan’ın teklifini kabul ederdi. Ama kabul etmedi. Genel başkanımız bu işin bu şeklide hayırlı olacağını söyledi bana. Ülkemizin çok kritik bir dönem geçirdiğini, Cumhurbaşkanlığı, yerel seçimler ve genel seçimler olduğunu söyledi. Bizden fikir aldı. Bu aşamadan sonra genel başkanımız Ak Partiye geçti, sonra bizde geçtik.

Reklam
Reklam

Şuan Ak Parti’deki konumunuz nedir?

Şuanda Ak Parti’nin bir üyesiyim. Bizim her hangi bir talebimiz de olmadı zaten. Siyasi geçmişime baktığım zaman ilerleyen dönemlerde bize de elbette bir görev verilir diye bekliyorum. Sonuçta bu kadar birikimi olan kalifiye bir elemanı da bir köşede oturtmazlar herhalde.

Ak Parti’nin size bakış açısı ne?

“Biz siyaseti koltuk ya da makam için yapmıyoruz”

Kültür merkezindeki katılımda güzel bir izlenim aldım. Yani hoş bir katılım oldu. Eski arkadaşlarımızı gördük, hoş bir heyecan oluştu bende. Sürece bakacağız. Yönetimimizin de %90’ı katıldı bu toplantıya. Sadece üç beş arkadaşımız katılmadı. Oda onların takdiridir. Zorla bir katılım olmadı. Başka siyasi partilere geçen arkadaşlarımız oldu. Bize başka siyasi partilerden teklifler geldi. Bu partilerin isimlerini vermeyeyim ama bizzat partilerin ilçe başkanlarından teklifler geldi. Biz neticesinde Ak Partiye geçtik. Gittiğim yerlerde diyorum biz Ak Parti”deyiz projelerimiz böyledir, biz Esenyurt’ta bir şeyler yapmak istiyoruz ben “Esenyurtluyum” diyorum. Partimiz için her zaman çalışırız. Isınma çalışmaları devam ediyor. Oturmuş bir kadro var. Şimdi “sen kalk o koyluktan Olgun oturacak” denir mi? Bizde şimdi çalışmalara başlayacağız varsa bir boşluk bizi de o boşluğa yerleştireceklerdir. Biz oraya oturup çay içmeye gelmedik. Bu iş gönül işidir. Gönül verdik, çalışacağız. Sonuçta bizim bir sevdamız var. Biz siyaseti koltuk ya da makam için yapmıyoruz.

Reklam
Reklam

Peki, aldığınız tepkiler nasıl?

“Kadıoğlu Esenyurt’un çehresini değiştirdi”

Eleştiriler var ama ben şahsım adına ne Nemci başkana nede Şenay başkana ağır bir eleştiride bulunmadım. Eleştirilerim olmuştur tabiî ki. Muhalefetteydik eğrisini doğrusunu eleştirmeyecek miydik? Bizim burada birleşmemiz fikir birleşmesidir. Ak Parti’deki arkadaşlarımızın da hizmet için niyetleri olduğunu düşünüyorum. Esenyurt’ta da çalıştıklarını düşünüyorum. Bana göre Nemci Kadıoğlu çalışmıştır. Düşünsenize Ak Parti çalıştı ve seçimleri kazandı. Esenyurt’ta da öyle bir belediye başkanı kazandırdı ki Esenyurt’un çehresini değiştirdi.

Son olarak hedefleriniz nedir öğrene bilir miyiz?

“Görev bekliyoruz”

Ak Partiye katılımı gerçekleştirdik. Hedeflerimiz var elbette. Ben boş durmayı sevmeyen bir insanım. Bir an önce görev verilmesini bekliyoruz. Görev verilirse bizde bunun üstünden geliriz. 40 kişilik bir kadroyla Ak Partiye katıldık. Bunların içinde kapasitesi yüksek, bu işi çok iyi bilen arkadaşlarımız var. Onlara da görev verileceğini düşünüyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: