Olgunlaşma Enstitüsü'nden Seramik Sergisi

 Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde eğitim gören kadınlar, bir yıl içinde tasarlayıp şekillendirdiği çeşitli eserleri sergiledi.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde eğitim gören kadınlar, bir yıl içinde tasarlayıp şekillendirdiği çeşitli eserleri sergiledi. Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda vatandaşların beğenisine sunulan seramik işlemeler, enstitüde eğitim gören 30 kadın tarafından tasarlandı. Tasarımların ardından işlemelerini de yapan kadınlar, hazırladıkları yaklaşık 300 seramik eseri sergide bir araya getirerek vatandaşların ziyaretine açtı. Enstitü müdürü İkbal Kalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seramik işlemler hakkında bilgi vererek, enstitülerinin her zaman en iyisini ve en yenisini Adanalılara sunduğunu söyledi. Kalın, şöyle konuştu: "Burada gördüğünüz eserler, enstitünün 2'nci sınıf seramik bölümü öğrencilerinin çalıştıkları bir yıllık ürünler. Eserler, farklı teknik ve çalışmalarla meydana getirilmiştir. Bildiğiniz klasik tarzda seramik yerine, öğrencilerimiz tamamen yaratıcılıklarını kullanarak güzel ürünler çıkardı. Aynasından tutun bebeğine kadar, yüzüklüğünden tutun da lambasına kadar, tablosundan tutun peçeteliğine kadar her şey bulunmaktadır." Kalın, serginin 29 Mayıs'a kadar vatandaşların ziyaretine açık olacağını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: