Olimpik Gün Koşusu 10 Haziran'da Yapılacak

Olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacı düzenlenen "Olimpik Gün" Koşusu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK)...

Olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacı düzenlenen "Olimpik Gün" Koşusu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle 10 Haziran'da eş zamanlı olarak Türkiye'de 8 ilde gerçekleştirilecek.

İstanbul'un 2020 Olimpiyatları adaylığının resmiyet kazandığı bu dönemde "Olimpik Gün" Koşusu, Türkiye'nin Olimpiyatlara ev sahipliği yapma isteğini, olimpik kültür ve harekete inanan bir toplum olduğumuzu gösterme adına büyük önem taşıyor.

10 Haziran günü yapılacak faaliyetler kapsamında, 7'den 70'e herkesin ister yürüyerek isterse koşarak katılabileceği bir etkinlik olarak bilinen "Olimpik Gün" yaklaşık 20 yıldır dünyanın her yerinde milyonlarca kişinin katılımı ile kutlanacak. Olimpik hareketin doğum günü olarak kabul edilen ve bu günü anmak üzere düzenlenen "Olimpik Gün" koşusu, tüm Dünya'da 205 ülke ile aynı zamanda milyonlarca kişinin katılımı ile gerçekleştirilecek. Türkiye'de ise, Balıkesir'den başlayarak; 10'ar dakika ara ile Mersin, Konya, Eskişehir, Kocaeli (Gebze), Denizli, Rize ve İstanbul (Kartal) illerinde gerçekleşecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz