Olimpiyat ateşi yakıldı

PEKİN (İHA) - Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan olimpiyatlar için geri sayım sürerken bu büyük organizasyonun simgesi olan 'olimpiyat meşalesi' yolculuğuna başladı.

2008 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen büyüleyici bir törenle resmi 'olimpiyat meşalesi' tanıtıldı ve meşalenin ateşi yakıldı. Pekin Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi (BOCOG) tarafından düzenlenen ve çok sayıda davetlinin katıldığı tören, Çin Milenyum Anıtı'nda gerçekleştirildi. Törende konuşan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge, olimpiyat meşalesi hakkında bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Rogge konuşmasında, "Olimpiyat meşalesi beş kıtayı ve yeni yerleri dolaşacak. Meşalenin mesajı; 'uyumun seyahati' ana teması ise; farklı inançlara, arkadaşlıklara, uluslara ve insanlara saygı ve dostluk olacak. Dünya, Çin'in ve Pekin'in ev sahipliği yapma arzusunu izliyor ve bekliyor. Meşale bizlere bunun tam tadını veriyor" dedi.

Olimpiyat meşalesinin 5 kıtada 20'den fazla ülkeyi ve dolaşması bekleniyor. Meşale, Pekin'den çıktıktan sonra planlanan takvime göre, 130 günde toplam 137 bin kilometre yol yapacak. Meşale, Pekin'den yol çıktıktan sonra Kazakistan şehri Almatı'ya ardından da İstanbul'a gelecek.