Olimpiyat çocukları HSYK'yı coşturdu

Türkçe Olimpiyatları için Ankara'da bulunan çocuklar, protokol ziyaretlerini sürdürüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,...

Türkçe Olimpiyatları için Ankara'da bulunan çocuklar, protokol ziyaretlerini sürdürüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, HSYK Başkanı Ahmet Hamsici ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 130 ülkeyi temsilen; Nijer, Kuzey Irak, Brezilya, Amerika, Arnavutluk, Endonezya, Moğolistan, Afganistan ve Azerbaycan'dan gelen çocukları kabul etti.
Çocukların ilk durağı HSYK oldu. HSYK Başkanı Hamsici ile HSYK çalışanlarının hazır bulunduğu geniş konferans salonunda çocuklar, Türkçe hazırladıkları şarkı ve şiirleri söyledi. HSYK çalışanlarının doldurduğu salonda, HSYK çalışanlarının büyük alkışları ve gözyaşları eşliğinde çocuklar gösterilerini sundu.
Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, olimpiyatlar hakkında bilgi verdi. Olimpiyatların, sadece şarkı-türkü söyleme şöleni olmadığını aktaran Tekalan, tüm dünyadan çocukların Türk kültürünü öğrendiğini ve olimpiyatlarda öğrendiklerini sergilediklerini ifade etti.
HSYK Başkanı Hamsici de yaptığı konuşmada, tüm dünyadan çocukları kabul etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çocuklardan ileriki yaşantılarında Türkiye'yi unutmamaları, Türkiye'yi olumlu duygularla hatırlamalarını isteyen Başkan Hamsici kendi yaşantısından örnek verdi. Bir arkadaşının 2 yıl Almanya'da kaldığını ve bu arkadaşının kendisine Almanya'yı hep olumlu duygularla hatırladığını anlatan Hamsici aynı durumun Türk okullarında okuyan çocuklar için de geçerli olacağına vurgu yaptı. Başkan Hamsici olimpiyatlar için emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.
Çocuklar HSYK Başkanı'na hazırladıkları hediyeleri takdim etti. Hamsici de çocuklara hediyeler verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz