Olimpiyat Çocukları Için Dev Mutfak Kuruldu

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kültür Şöleni, İzmir Kültürpark'ta muhteşem bir açılışla başladı. 140 ülkeden 2...

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kültür Şöleni, İzmir Kültürpark'ta muhteşem bir açılışla başladı. 140 ülkeden 2 bin öğrencinin ülkelerini tanıttığı etkinliğin yemek sponsoru olan Seçsan Toplu Yemek Üretim Hizmetleri, olimpiyatlara katılanlar için özel bir restoran oluşturdu. Günlük 7 bin kişinin yemek yediği restoranda, olimpiyat öğrencilerine özel menüler hazırlandı. Seçsan Toplu Yemek Üretim Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Saldır, olimpiyata özel ağırlıklı et ürünlerinden oluşan özel bir menü hazırladığını söyledi. Saldır, “Şölen alanında özel bir restoran oluşturduk. Burada 65, fabrikada da 150 olmak üzere toplam 215 kişilik ekiple hizmet veriyoruz.” dedi. Türk mutfağının en güzel yemeklerini olimpiyat çocukları için hazırladıklarını ifade eden Saldır, “Kebaptan dönere, tas kebabından kavurmaya, salatadan çorbaya kadar zengin bir menümüz var. Günde iki öğün ve altı çeşit yemek ikram ediyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İlk kez İzmir’de düzenlenen Kültür Şöleni’ne yüz binler akın ederken sponsor şirketler de misafirlere hizmet için seferber oldu. Seçsan Yönetim Kurulu Başkanı Saldır, 140 ülkeden gelen öğrencilere en leziz yemeklerini hazırlıyor. Öğrencilerin ne yiyip içtiği, hangi yemekleri sevdiğiyle ilgili bir aydan beri çalışma yaptıklarını belirterek, “Türk okullarında okuyan çocuklar, Türk mutfağına yabancı değil. Dolayısıyla menüleri oluştururken zorluk çekmedik. Türk yemeklerinden, damak tatlarına uygun olanları araştırdık. Zaten çoğu Türk mutfağını biliyor ve seviyor. Milli yemeklerimizden ziyade, öğrencilerin sevdiği kebap ve et ağırlıklı özel bir menü hazırladık. Etlerimizi özel kesim yaptırıyoruz. Buradaki yemeklerin hepsi, ekmeğinden çorbasına kadar özel yapıldı.” dedi.

Yemeklerin ikramı için şenlik alanında özel bir restoran dizayn eden Kemal Saldır, günlük 7 bin, organizasyon boyunca da 35 bin kişiye yemek ikram edeceklerini aktardı: “Menüleri oluştururken lezzet ve kaloriyi ön planda tuttuk. Etkinlikte görev alanlar, özellikle de ülkelerini tanıtan yabancı misafirler, gün içinde çok enerji sarfediyor. Kalori hesabını tutturabilmek için yemeklerin içine tereyağı koyduk, et yemeklerine ağırlık verdik. Bütün dünya çocukları beğenerek yiyor. Afrikalı çocuklar, kebabı çok seviyor.”

Reklam
Reklam

Yemeklerin hazırlanmasında kişi başına 800 gr. ile 1 kg. arasında malzeme kullandıkları bilgisini veren Saldır, ortalama 200 gr. kırmızı ve 400 gr. beyaz et ikram ettiklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: