Olimpiyat çocuklarına ihracatçıdan moral

Yedi kıtadan Türkiye’ye gelen ve 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na katılan bir grup öğrenci, Türkiye İhracatçılar...

Yedi kıtadan Türkiye’ye gelen ve 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na katılan bir grup öğrenci, Türkiye İhracatçılar Meclisi’ni (TİM) ziyaret etti. Başkan Mehmet Büyükekşi ile öğle yemeğinde bir araya gelip kendilerini Türkçe ifadelerle tanıtan çocuklar, kariyer hedeflerini anlatma imkânı buldu.
TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Denetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay ve Akdeniz Demir Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş’ın da katıldığı yemekte dünya çocukları şiir ile şarkılarını dillendirdi.
Yemekte söz alan Büyükekşi, ülke dışına yaptıkları resmi ziyaretlerde bu okullara da gittiklerini belirterek, “Bu öğrenciler Türkiye ile kendi ülkeleri arasında adeta turizm, kültür ve ticaret köprüsü.” değerlendirmesinde bulundu.
Okulların ülkeler arasında bir dostluk köprüsü görevi gördüğünü kaydeden Büyükekşi, “Olimpiyatları son derece önemli buluyoruz. Başta öğretmenler olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz