Olimpiyat ikincisi Tanrıkulu atama bekliyor

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda tekvandoda gümüş madalya kazanan milli sporcu Azize Tanrıkulu, öğretmenlik atamasının Şırnak'tan yaşadığı şehir olan Antalya'ya yapılmasını beklediğini belirterek, "Öğretmenlik atamamın yeri hala değiştirilmedi. Spor yapmam için atamamın Şırnak'tan Antalya'ya yapılması gerekiyor" dedi.

Tanrıkulu, olimpiyat ikincisi olduğu 21 Ağustos Perşembe günü öğretmenlik atamasının Şırnak'a çıktığını ifade ederek, "Tabii ki Şırnak da bizim ilimiz, ama benim spor yaptığım yer Antalya. Ailemle birlikte Antalya'da yaşıyorum. Bakanlarımız bununla ilgili desteklerinin olacağını, değiştireceklerini söyledi. Sanırım şu anda çalışmalar sürüyor. Bir bekleme süresi geçiriyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şırnak'a giderek, atamasının yapıldığı okulu gördüğünü anlatan Tanrıkulu, "Okulum Şırnak'a 30 kilometre uzaklıkta. Şırnak değil, Mersin hatta Isparta olsa bile ben oraya gidip öğretmenlik yapamam. Çünkü benim hem antrenörüm hem sporcu ağabeyim Bahri Tanrıkulu Antalya'da öğretmenlik yapıyor. Benim de Antalya'da görevimi yapmam gerekiyor. Antrenmanlarımı Antalya'da sürdürmeliyim. Benim her türlü şekilde spor yapmam için öğretmenlik atamamın Şırnak'tan Antalya'ya yapılması gerekiyor"diye konuştu.