Olimpiyat Stadı büyük finale hazır

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 25 Mayıs Çarşamba günü Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçına ev sahipliği yapacak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda basın mensuplarına bilgilendirme toplantısı yaptı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen toplantı öncesi, stadın son durumu basın mensuplarına gösterildi. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan TFF Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kazancıoğlu, final maçına 3 gün kaldığını belirterek, "Hazırlıklar hemen hemen bitmiş durumda. Bugün stadın süslemesi yapılıyor. Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları devam ediyor. İşlerin çoğunu bitirmiş durumdayız. Bu süslemelerden sonra stat salı günü itibariyle tamamen hazır hale gelecek. Herhangi bir eksiğimz yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şampiyonlar Ligi Finali için alınan güvenlik önlemleriyle ilgili olarak Kazancıoğlu, "Güvenlik önlemleri tamamen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yetkisi ve sorumluluğu altındadır. Kendileri ile devamlı iş birliği halindeyiz. Gerek UEFA gerekse bizler sık sık biraraya gelerek toplantılar yaptık. Bu karşılaşma için bir Emniyet Müdür yardımcısı tamamen yetkili olarak atanmıştır. Kendisi ve ekibi daha önce çeyrek ve yarı final maçlarını izledi. Geçen seneki finali izlediler. Bu konudaki gerekli çalışmaları yaptılar. Herhangi bir sorun yaşayacağımızı zannetmiyorum" dedi.

Liverpool ve Milan'ın stada gelişleri ile ilgili olarak da Kazancıoğlu, "Bilindiği üzere 2 takım Güney ve Kuzey takımı olarak ayrıldı. Daha önce test maçında da uyguladığımız gibi biri kuzey diğeri güney yolunu kullanacak. Sabiha Gökçen Havalimanı Liverpool için ayrılmıştır. Atatürk Havalimanı ise Milan için ayrıldı. Burada da her 2 havalanının yetkilileri, havaalanından sorumlu vali yardımcılarımızla toplantılar yaparak, bilgi alış verişini sağlayarak taraftarların gelişleri ile ilgili konular çözümlenmiştir. Maç günü sabah 06.00'dan itibaren inmeye başlıyor. Saat 06.00'dan saat 11.00'a kadar sabah bölümünde Liverpool taraftarları Taksim'e, Milan taraftarları ise Sultanahmet'e götürülecek. Her 2 takım taraftarı saat 11.00'dan saat 16.30'a kadar stada getirilmeye başlanacak. Bilet almış Türk seyircilerinde public işaretini takip ederek kuzeyde bulunan otoparklara gelmeleri gerekiyor. 2 takım taraftarlarını taşıyacak otobüslerde Liverpool için mavi Milan için sarı kartlar olacak. Biletini gösteren kişiler otobüslere binebilecek. Özel araçlarla gelenler biletlerini göstererek otopark alanına girecek" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam