Olimpiyatlarda neden sıfır çekiyoruz önergesi

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TBMM Başkanlığı'na "Olimpiyatlarda ilk altı gün neden sıfır çektik?" diye soru önergesi verdi.

Köktürk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Tarihinin en kalabalık sporcu sayısıyla gittiğimiz oyunlarda, ilk 6 günde ne yazık ki hüsrana uğradık. Tayvan, Moğolistan ve Katar'ın bile madalya aldığı Londra olimpiyatında Türkiye olarak büyük bir hezimet, büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz" dedi.

-LİYAKATSIZ KADROLAŞMA İDDİASI-

Londra'da 27 Temmuz'da başlayan 30'uncu oyunlara 16 dalda 114'ü olimpik, 87'si paralimpik olmak üzere 181 sporcuyla katılan Türkiye'nin, geride kalan 6 günde varlık gösteremediğini, müsabakalara çıkan 35 sporcudan 4'ü bir üst tura yükselirken 29'unun elendiğini belirten, 3 sporcunun ise 10 etaplı yarışı orta sıralarda sürdürdüğünü belirten Köktürk şu soruları yöneltti:

Reklam
Reklam

"2012 Londra Olimpiyatlarında hezimete uğramamızın en büyük nedeni, son yıllarda devlet yönetiminin tüm kademelerinde olduğu gibi, sporda da yaşanan liyakatsiz kadrolaşma mıdır? Türk sporunun yönetiminde liyakat ve başarı ilkesinin yerini belli bir anlayış veya gruba mensup olmaya yönelik ölçütler mi almıştır? Sizce halterde son 24 yılda, uluslararası yarışmalarda ilk defa sıfır çekmemizin nedeni nedir? Başarısız olunan dallarda yöneticilerin istifa etmesini isteyecek misiniz? Siz kendi konumunuzu da gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz? Londra 2012 Olimpiyatına ayrılan bütçe ne kadardır? Bu bütçenin dünya ülkelerinin olimpiyatlara ayırdığı bütçelere oranı nedir?" (ANKA)

(ORH/HF)