Olmart: 'Abbas her koşulda desteklenmeli'

KUDÜS (İHA) - İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Filistin Lideri Mahmud Abbas'ın desteklenmesi için her şeyin yapılmasını istedi.

İngiltere Başbakanı Tony Blair, Ortadoğu gezisi kapsamında geldiği Kudüs'te İsrail Başbakanı Olmert ile görüştü. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan İsrail Başbakanı Olmert, Filistin Lideri Mahmud Abbas'ın her koşulda desteklenmesi gerektiğini söyledi. Olmert, "Ortadoğu Dörtlüsü ve Yol Haritası çerçevesinde Filistinliler arasındaki ılımlı görüşmeleri desteklememiz konusunda herhangi bir şüphe yoktur. Filistin Lideri Abbas'ın her koşulda desteklenmesi gerekir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öte yandan İngiltere Başbakanı Blair, Suriye yönetimini Lübnan Hükümeti'nin devrilmesine çalışmakla suçladı. Blair, "Suriye bölgede kalıcı barış sağlanmasını istiyorsa, Lübnan'da demokratik bir hükümeti desteklemelidir, altını kazmamalıdır. Böyle yaptıklarında biz de kendileriyle yapıcı ilişki kurmak için açık oluruz. Bu konuda Suriye yönetiminin bir tercih yapması gerekmektedir" dedi.