Ölmeden önce katilini söyledi

Saldırıya uğradıktan sonra hayatını kaybeden kişi, ölmeden katilinin ismini verdi.

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’ne bağlı Koromanlar Köyü’nde 3 ay önce evde saldırıya uğrayan 64 yaşındaki Naciye Özer, ölmeden önce katilinin eşinin yeğeni 33 yaşındaki Tuncay Özer olduğunu söyledi. Saldırıdan yaralı kurtulan eşi Durmuş Özer de ikinci saldırganın kardeşi 49 yaşındaki Ziya Özer olduğunu sesinden tanıdığını ileri sürdü.

Geçen 5 Ekim’de meydana gelen olayda, Almanya’da işçi olarak çalıştıktan sonra köyüne dönen 3 çocuk sahibi Durmuş ve Naciye Özer çifti, gece evlerine giren yüzleri maskeli 2 kişinin saldırısına uğradı. Boğuşma sırasında saldırganı itip kendini dışarıya atarak komşularından yardım isteyen Durmuş Özer, geri döndüğünde eşini 5 metre yükseklikteki balkondan atılmış buldu. Saldırganlar kaçarken, jandarma aracıyla Çaycuma Devlet Hastanesi’ne kaldırılmak istenen Naciye Özer yolda öldü. Ağır yaralanan Durmuş Özer ise, hastanede tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

SALDIRGANIN ADINI SÖYLEMİŞ

Naciye Özer’in, hastaneye kaldırılırken yanında bulunan akrabası Ramazan Özer’e, kendisine saldıranın eşinin yeğeni Tuncay Özer olduğunu söylediği belirtildi. Ramazan Özer’in bunu jandarmaya bildirmesi üzerine Tuncay Özer ile yaralı kurtulan Durmuş Özer’in sesinden tanıdığını söylediği kardeşi Ziya Özer gözaltına alındı.

’SESİNDEN TANIDIM, ’ZİYA SENSİN’ DEDİM’

Haklarında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Ziya ve yeğeni Tuncay Özer dün Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Hastanede gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşan Durmuş Özer, duruşmada sanıkları göstererek, "Eşimi bunlar öldürdü" dedi. Rahatsızlığı nedeniyle eşiyle ayrı odalarda yattıklarını belirten Durmuş Özer, olayı şöyle anlattı:

"Gece uyurken eşimin odasından sesler geldi. Kalkıp odasına giderken kafama sert bir cisimle vuruldu. Boğuşmaya başladığım saldırgan, ’Nerede paralar’ dedi. Sesinden tanıdım ve ’Ziya sensin’ dedim. Bu sırada saldırgan bana vurmaya devam etti. Eşim de diğer saldırganla boğuşuyordu. Ben saldırganı iterek kaçtım, dışarıya çıkıp komşulardan yardım istedim. Ama gelen olmadı. Sonra yeniden eve döndüğümde, eşimi arka bahçede yatarken buldum."

Reklam
Reklam

’BİR KADINI ÖLDÜRECEK KADAR CANİ DEĞİLİM’

Mahkeme Başkanı, Ramazan Özer’in daha önce savcılıkta verdiği ve Naciye Özer’in ölmeden önce kendisine saldıranın Tuncay Özer olduğunu söylediği ifadesini okudu. Ancak Tuncay Özer suçlamayı kabul etmedi. Amcası Durmuş Özer ile olaydan 3 ay önce aralarında bir kavga olduğunu, ancak çok büyümediğini söyleyen Tuncay Özer, "Amcam bu olayı üstümüze atarak, kavganın rövanşını almak istiyor. Bize iftira atıyor. Ben bir kadını öldürecek kadar gaddar, cani değilim" dedi.

Ziya Özer’in, avukatı olmadığı için ifade vermediği duruşma, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek ertelendi.

DHA