Olmuksa'nın yanan fabrikası yeniden faaliyette

İnegöl -(AA) Sabancı Holding şirketlerinden Olmuksa'nın Bursa İnegöl'de geçen yıl yanan fabrikası yeniden faaliyete geçti.

Fabrikanın yeniden faaliyete geçmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, bu olayın ardından bir takım derslerin alındığını ümit ettiğini belirterek, "Kendi adıma aldığımız bu dersleri şöyle özetleyebilirim; işletmelerimizde emniyetli çalışmanın, kurallara uymanın ne kadar önemli olduğunu gördük.

Koskoca fabrikanın yanmasıyla, 13 ay gibi bir süre bu fabrika ekonomiye katkı sağlayamadı. İkincisi ise, eğer bir işi yapıyorsanız ortağınızın sizinle aynı lisanı konuştuğuna dikkat etmelisiniz. Biz aynı lisanı konuştuk. (Fabrikayı kısa sürede tekrar faaliyete geçireceğiz) dedik. Üçüncüsü, insanlarımızın ne kadar değerli olduğunu görmek oldu. Yangından 1 gün sonra çalışanların nasıl bir kararlılıkla bütün işleri ele aldıklarını, her şeyi yapmaya alıştıklarını gördüm" diye konuştu.Olmuksa Genel Müdürü Tuğrul Arıkan da, 6 Ağustos 2006 tarihinde talihsiz şekilde yanan İnegöl tesislerinin, 1 yıl içinde ekonomiye yeniden katkı sağlayacak şekilde operasyona başladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Arıkan, Gebze'deki tesisle 1968 yılında başlayan yolculuklarının Türkiye'nin 7 noktasındaki tesislerle devam ettiğini belirtti.Yanan tesisin yenilenme maliyetinin ise 25 milyon dolar olduğunu kaydeden Arıkan, iki yeni tesisle birlikte üretim kapasitelerinin 300 bin tona ulaşacağını, sektörde yaklaşık 150 firma bulunduğunu ve Olmuksa'nın payının yüzde 15 civarında olduğunu bildirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, fabrikanın yeniden faaliyete geçmesine katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara plaket verildi.