Olta avına 6,8 bin lira ceza

Beyşehir Gölü'nde yasak olmasına rağmen olta ile avlandığı iddia edilen 4 kişiye para cezası uygulandı.

Beyşehir Gölü'nde yasak olmasına rağmen olta ile avlandığı iddia edilen 4 kişiye para cezası uygulandı.

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin bölgede 15 Mart'ta başlayan su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle, Beyşehir Gölü'nde kaçak avcılığa karşı yürüttükleri denetim ve kontrolleri sürüyor.

Jandarma ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Beyşehir Gölü'nün Kurucuova sahilinde 1, Yeşildağ beldesi sahilinde ise 3 kişi olmak üzere toplam 4 kişiyi olta ile avlanırken yakaladı.

Reklam
Reklam

Amatör olta tutkunlarına su ürünleri kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle, Beyşehir Gölü, milli park kapsamında olduğu için iki katı uygulanan ceza ile birlikte kişi başına bin 714 lira idari para cezası olmak üzere 4 kişiye toplam 6 bin 856 lira para cezası uygulandı.

Jandarma ekipleri, kontrolleri sırasında, Yeşildağ beldesinde göle serili halde 200 metre balıkçı ağı ile ağa takılı bir miktar sazan balığı ele geçirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz