Olta yasağına protesto -Beyşehirli av meraklıları, bu yıl avlanma yasağıkapsamına olta balıkçılığının da dahil edilmesinifarklı şekillerde protesto etti

Konya'nın Beyşehir ilçesinde amatör balıkçılar, bu yıl avlanma yasağına sportif olta balıkçılığının da dahil edilmesini göl kenarında iskambil kağıdı ve

Konya'nın Beyşehir ilçesinde amatör balıkçılar, bu yıl avlanma yasağına sportif olta balıkçılığının da dahil edilmesini göl kenarında iskambil kağıdı ve tavla oynayıp, boş içki şişelerini kafalarına dikerek protesto etti.

Beyşehir'de 15 Haziran'a kadar devam edecek tatlı su ürünleri av yasağı kapsamına bu yıl sportif olta balıkçılığının da dahil edilmesi, balık yakalama zevkinden yaz ortasına kadar mahrum kalacak olan av tutkunlarının tepkisine neden oluyor.

Olta balıkçılığının kanal boylarında serbest olduğu yönünde yapılan açıklamalardan tatmin olmadıklarını söyleyen bir grup avcı, hep birlikte göl kenarında bulunan Festival Alanı'na geldi.

Reklam
Reklam

Açık alanda temsili kahvehane kurup oturan olta balıkçıları, iskambil kağıdı ve tavla oynadı, boş içki şişelerini kafalarına dikerek uygulamayı protesto etti.

Bu eylemle "Biz aslında kahve köşelerinden kurtulmak istiyoruz" mesajını veren amatör balıkçılar, olta yasağının kendilerini kahvelere mahkum ettiğini savundu, yetkililerden yasağın kaldırılmasını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz