Oltu Aslanağa Camii Yıkıldı

Erzurum’un Oltu ilçesinde 1979 yılında hizmete giren Oltu Aslanağa Camii kolonlarında oluşan çatlaklar nedeniyle tehlike...

Erzurum’un Oltu ilçesinde 1979 yılında hizmete giren Oltu Aslanağa Camii kolonlarında oluşan çatlaklar nedeniyle tehlike arz ettiği için yıkım kararı alındı.

Oltu İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu, 1979 yılından beri ibadete açık olan geçen zaman içerisinde bina temelinde yaşanan zemin kaymalarından ötürü cami kolonlarında çatlamalar oluştuğunu söyledi. Uzman teknik ekip tarafından verilen yıkım kararını Ramazan ayında uygulamaya koymalarının nedeni hakkında açıklamalarda bulunana müftü İmamoğlu, “Ramazan ayı insanımızdaki cömertlik duygularının kabardığı bir ay. Belki bu vesileyle toplanacak yardımlarla programımızı daha rahat yürütebileceğimizi düşündük” dedi.

Reklam
Reklam

Aslanağa Camii cemaatini Ramazan ayında mağdur etmemenin planını da yaptıklarına değinen İmamoğlu, caminin karşısında yer alan Kur’an kursunun alt katındaki yerin mescit olarak kullanılacağını ve ibadet yapmak isteyen cemaatin mağdur edilmeyeceğini kaydetti. Yeni cami inşaatının bir an önce yapılıp ibadete açılması için herkesin yardımına ihtiyaç olduğunun altını çizen İmamoğlu, caminin zemin kat inşaatını bitirerek cemaatin geçici olarak ibadetini yapmasına olanak sağlanacağını belirtti.

Yıkımı büyük bir titizlikle etrafa zarar vermeden gerçekleştiren Oltu Belediyesi ekiplerine ise, destek Oltu İtfaiyesi'nden geldi. Yıkım sırasında oluşabilecek tozdan korunma adına itfaiye aracıyla cami enkazı ve etrafına su sıkılarak toz olmasına engel oldu. Yıkım çalışmaları esnasında hazır bulunan Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, caminin yeniden yapılarak ibadete açılabilmesi için belediye olarak her türlü kolaylık ve desteğin sağlanacağını söyledi.

Aslanağa Camii imam hatibi İsa Çalışkan ise, 4 kolonun çatlaması nedeniyle yıkım kararı alınan cami inşaatının bir an önce bitmesi için tüm hayırseverleri yardım etmeye davet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: