Oltu Lisesi öğrencileri geri dönüşüm projesiyle örnek bir çalışmaya imza attı

Oltu Lisesi öğrencileri, kâğıt ve atık maddeleri geri dönüşüme kazandırmak için örnek bir projeyi hayata...

Oltu Lisesi öğrencileri, kâğıt ve atık maddeleri geri dönüşüme kazandırmak için örnek bir projeyi hayata geçirdi. 100 kişilik öğrenci grubu, ilçe merkezine gruplar halinde dağılarak kâğıt ve atık madde topladılar.
Vatandaşlara, geri dönüşümün ormanları koruma adına ne kadar faydalı olacağı hakkında broşür dağıtılırken, atık kâğıt, atık pil ve mavi kapak projeleri '5 Haziran 2012 Dünya Çevre Günü'ne kadar faaliyetlerine devam edecek. İlçedeki bütün kurumlar, bu projeye katkıda bulunmak için atık maddelerini geri dönüşüm için proje yürüten görevlilere teslim edecek.
Projenin öncülüğünü ise Oltu Lisesi öğretmenlerinden Gökhan Akyüz ve Hanifi Polat yapıyor. Proje hakkında konuşan Akyüz, “Yaptığımız bu çalışmanın ilçemizin bütün kesimlerine örnek olmasını temenni ediyorum. 100 kişilik öğrenci grubumuz ilçe merkezinde atık kâğıt, pil ve mavi kapak toplayacaklar. Bütün kamu kurum ve kuruluşları kâğıtlarını artık geri dönüşüme verecekler. Amacımız, ormanlarımızın yok olmasına sessiz kalmamak, geri dönüşüme kazandırdığımız kâğıtlar sayesinde ağaç kesimini önlemektir. Projenin diğer amaçlarından biri ise halkımızın bu konularda duyarlı hale gelmesini sağlamak. Atık maddeleri geri dönüşüme kazandırmalarının önemini benimsetmektir. Projemize desteklerini eksik etmeyen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz