Oltu Ve Şenkayalı Arıcılara Kafkas Arısı Tanıtıldı

Oltu ve Şenkaya Bal Üreticileri Birliği üyesi arıcılar, Ardahan’daki Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen...

Oltu ve Şenkaya Bal Üreticileri Birliği üyesi arıcılar, Ardahan’daki Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü ve Posof’taki Ana Arı Üretim Merkezi’ni ziyaret etti.

Dünyada ekonomik değere sahip çok önemli 4 ana ırktan birisi olan Kafkas Arısı hakkında arıcılara bilgiler veren Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürü Veteriner Hekim Sadık Doğan, arıcılara kullandıkları malzemeleri hangi kriterlere göre seçmeleri konusunda da uyarılarda bulundu.

Bal analiz laboratuarlarını da inceleyen Oltu ve Şenkayalı arıcıların soru ve sorunları hakkında da bilgilendirme yapan Doğan, her türlü teknik ve bilgi desteğinde bulunabileceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Oltu Bal Üreticileri Birliği Başkanı M.Celal Uğurel, Şenkaya Bal Üreticileri Birliği Başkanı Timuçin Bozkurt ve Oltu Bal Üreticileri Birliği Tarım Danışmanı Şerafettin Akçay’ında iştirak ettiği Ardahan’daki Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü ve Posof’taki Ana Arı Üretim Merkezi ziyaretine arıcılar yoğun ilgi gösterdi.

Oltu ve Şenkaya’daki birlik üyesi arıcılar, teknik arıcılık konusunda bilgi ve görgülerini artırmak amacıyla gerçekleştirilen bu ziyaretten bir hayli memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: