Oltu'ya 45 Farklı Ülkeden Öğrenci Geldi

Sefire-i Alem Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen gezi kapsamında Erzurum’un Oltu ilçesini ziyaret eden 45...

Sefire-i Alem Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen gezi kapsamında Erzurum’un Oltu ilçesini ziyaret eden 45 farklı ülkeden öğrenci, Oltu cağ kebabına hayran kaldı.

Seferi Alem Uluslararası Öğrenci Derneği Genel Sekreteri Ayşe Müzeyyen Taşçı, yurt dışından yüksek öğretim için Türkiye’ye gelen öğrencilere eğitim ve rehberlik yaptıklarını ifade ederek şu an dernek vasıtasıyla 85 ülkeden 916 öğrenciye rehberlik ettiklerini söyledi.

“Öğrencilerin birbirleriyle kaynaşması ve ülkemizi tanıması için farklı etkinliklerimiz oluyor” diyen Genel Sekreter Taşçı, bunlardan bir tanesinin de il gezileri olduğunu söyledi. Erzurum’dan sonra Rize ve Trabzon’a giderken Oltu'ya uğrayan öğrenci kafilesini Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek karşıladı. Başkan Ziyrek öğrencilere Oltu cağ kebabı ikramında bulundu. Öğrenciler ilk kez tattıkları Oltu cağ kebabının çok leziz olduğunu söylediler. Daha sonra Tarihi Oltu kalesini ziyaret eden öğrenciler, burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

Oltu taşı el sanatları çarşısını da gezen öğrenciler oltu taşı takılardan kendilerine kolye, bileklik ve küpeler aldı.

Ayşe Müzeyyen Taşçı, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, plaket verdi. Başkan Ziyrek, farklı ülkelerden gelen yabancı öğrencileri ilçede ağırlamaktan son derece memnun olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz