Ölü sayısı 32'ye yükseldi

MOSKOVA (İHA) - Çeçenistan'da Rus yanlısı yönetime ait hükümet binasına bir kamyon ve bir ciple yapılan 2 intihar saldırısı sonucu meydana gelen güçlü patlamalarda ölü sayısının 32'ye çıktığı bildirildi.

Interfax haber ajansı, polise dayanarak verdiği haberde, saldırının arabaların bina etrafındaki çitleri yıkmasıyla gerçekleştirildiğini bildirdi. ITAR-TASS haber ajansı da binanın üst katlarının patlama sonucu neredeyse tamamen yıkıldığını bildirdi.

Rus yanlısı Çeçen yönetimi başsavcılığından yapılan açıklamada, patlamada en az 32 kişinin öldüğü bildirilirken hastane kaynakları ise şu ana kadar 20 ölü tesbit ettiklerini, 40 kişinin de yaralandığını ifade ettiler. ITAR-TASS, saldırı sırasında ne Rus yanlısı yönetimin Başkanı Ahmet Kadirov ne de Başbakan Mikhail Babiç'in binada olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Patlamaların, TSİ 12 sıralarında birkaç saniye arayla meydana geldiği belirtildi. Interfax, "önemli sayıda yaralının" hastaneye kaldırıldığını bildirirken NTV televizyonu, patlamada pencereleri ve kapısı uçmuş binanın görüntülerini yayımladı. NTV muhabiri, patlamaya bina dışındaki meydanda bulunan ağaca yerleştirilmiş bir bombanın sebep olduğuna inandığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de saldırı hakkında hemen bilgilendirildiği kaydedildi.