Ölüdeniz'de Kaybolan İngiliz Turisti Jandarma Buldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yürüyüşe çıktığı ormanda yolunu kaybederek kaybolan İngiliz turist, jandarmanın yaklaşık 5 saat...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yürüyüşe çıktığı ormanda yolunu kaybederek kaybolan İngiliz turist, jandarmanın yaklaşık 5 saat süren çalışmaları sonucu bulundu.

5 gün önce eşi Jackie Gibson (42) ile birlikte Ölüdeniz beldesine tatile gelen Steve Gibson (43), Kayaköy'ü gezdikten sonra dün saat 12.00 sıralarında Likya Yolu'nu takip ederek Ölüdeniz'e doğru yürüyüşe çıktı. Ölüdeniz’in muhteşem manzarasını izlemek üzere Likya Yolu’nu takip eden Gibson, çam ağaçlarıyla kaplı ormanda yolunu kaybetti. Uzun süre ormandan çıkmaya çalışan İngiliz turist, başarılı olamayınca otelde kendisini bekleyen eşinden telefonla yardım istedi. Jackie Gibson'un eşinin kaybolduğunu haber vermesi üzerine harekete geçen Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler, saat 14.00’de kaybolan turisti aramaya başladı. Kayaköy ve Ölüdeniz arasındaki ormanlık alanda yapılan aramalar sonuçsuz kalınca bu kez denizden botla aramaya çıkıldı. 'Sefir' adlı botla denizden yapılan aramalara jandarma ekipleri ile birlikte Jackie Gibson da katıldı. 5 saat süren aramalar sonucu Steve Gibson, Likya Yolu'na 5 kilometre uzaklıktaki Soğuksu mevkisinde susuzluktan bitkin düşmüş vaziyette bulundu. Jandarma ekiplerinin yardımıyla bota alınan Gibson, Ölüdeniz Lagünü’ndeki Sun City Plajı'na çıkarıldı.

Reklam
Reklam

Jandarma ekiplerine teşekkür eden Steve Gibson, İngiltere’de ticaretle uğraştığını, 5 gün önce Fethiye’ye tatile geldiklerini, Ölüdeniz’in güzelliklerini görmek için Kayaköy’den yürüyüşe çıktığını anlatarak, “Ormanda yürürken yolu şaşırdım. Dar bir boğazdan geçtim yol ikiye ayrılıyordu, işte bu anda yolumu kaybettim. Yürüyüşe Kayaköy'den başlamıştım. Susuz kalınca bitkin düştüm. Eşimi aradım ve yardım istedim. Telefonumun şarjı bitti. Jandarma ekipleri denizden yerimi buldu ve beni kurtardı" dedi.

Jackie Gibson ise, eşinin kaybolduğunu duyduktan sonra korku ve büyük panik yaşadığını söyledi. Korku dolu saatlerin ardından eşine kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Gibson, jandarma ekiplerine bir kez daha teşekkür etti.

Kaybolma vakalarının her zaman benzer bölgelerde yaşandığını kaydeden bot kaptanı Tolga Yardım, Steve Gibson'un hava kararmadan bulunduğu için şanslı olduğunu söyledi. İngiliz turisti bulduklarında susuzluk nedeniyle bitkin halde olduğunu, su verdikten sonra kendine geldiğini anlatan Yardım, bölgeyi gezecek turistlerin mutlaka rehberlerden yardım almasını istedi.

Reklam
Reklam

İngiliz çift, jandarma tarafından oteline kadar götürüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: