Ölüdenizli Yarenler, Keramettin Yılmaz’a üstün hizmet ödülü getirdi

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, yabancılara Türkçe öğretip Türk halk oyunları oynamalarına sağladığı katkı nedeniyle...

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, yabancılara Türkçe öğretip Türk halk oyunları oynamalarına sağladığı katkı nedeniyle 'Türk Kültürüne Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldü. Yılmaz, ödülünü almak üzere gittiği Uluslararası Kapadokya Şiir Şöleni’ne halk oyunları ekibi ile katıldı.
Ürgüp Radyosu'nun bu yıl 6’sını düzenlediği Kapadokya Şiir Şöleni, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı sanatçıların katıldığı şölende, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Türk kültürüne yaptığı desteklerden dolayı 'Üstün Hizmet Madalyası' ile ödüllendirildi. Yılmaz’ın özellikle yabancılara Türkçe öğretilmesi ve Türk kültürünü sergilemelerine verdiği destek dolayısı ile bu ödüle layık görüldüğü bildirildi.
Törende konuşan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, yaptıkları kültürel ve sanatsal faaliyetlerin uzaklardan takdir edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Başkan Yılmaz, kendilerinin de bu takdire layık olmak için yabancıların oluşturduğu Ölüdenizli Yarenler Grubu'nu festivale getirdiklerini söyledi.
Yılmaz, “Bölgemizi ülkenin her yanda tanıtmaya çalışıyoruz. Bunu da yabancılardan oluşan ve sempatik tavırlarıyla herkesin ilgisini ve beğenisi çeken Ölüdenizli Yarenler ile yapıyoruz. İstendiği takdirde ülkemizin her yerinde bu çalışmalarımızı yapmaya hazırız. Ama imkânlarımız yetmediği için her yere gidemiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Gecenin sonunda ödül alan belediye başkanlarına Özbekistan yetkilileri tarafından getirilen özel cübbeler giydirildi ve topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.
Öte yandan 6. Kapadokya Şiir Şöleni etkinliklerine katılan Ölüdenizli Yarenler, balon turuna katılarak Kapadokya semalarında 10. Yıl Marşı'nı söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz