Ölüm Belgesi Olmadan Defin Yok

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, ölüm belgesi olmadan hiç kimsenin defin işleminin yapılmasına...

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, ölüm belgesi olmadan hiç kimsenin defin işleminin yapılmasına izin verilmediğini söyledi.

Yaptığı açıklamada, Türkiye’de ölümle ilgili iş ve işlemlerin “Mezarlık Yerlerinin İnşaası İle Cenaze Nakil ve Defin İşleri Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde ilgili kurumlarca yürütüldüğünü belirten Pehlivan, ölüm istatistiklerinin eksiksiz, hızlı ve daha kaliteli şekilde derlenmesi için hazırlanan “Ölüm Bildirim Sisteminin (ÖBS)” yılbaşından itibaren kullanılmaya başlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Sağlık kurumu dışında ölüm olması durumunda ölü muayenesi ve defin işlemleri için gerekli olan ölüm belgelerinin hazırlanabilmesi için ölen kişinin yakınlarının Halk Sağlığı Müdürlüğünün 0 456 213 44 88 numaralı telefonuna 24 saat boyunca ulaşıp hekim talep etmesi gerektiğinin altını çizen Pehlivan, en kısa zamanda ekibin ölü muayenesi yapacağını ve defin işlemleri için gerekli belgeleri düzenleyeceğini belirtti.

Hekim tarafından düzenlenen ölüm belgesi olmadan hiç kimsenin defin işleminin yapılmasına izin verilmeyeceği konusunda vatandaşları uyaran Pehlivan, başta imamlar ve muhtarların bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: