Ölüm döşeği ne demek? Ölüm döşeği birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de ölüm döşeği birleşik kelimesi ile ilgilidir. ölüm döşeği ne demektir?

Dil bilimciler tarafından ele alınarak her detayıyla incelenen ölüm döşeği birleşik kelimesinin anlamı ile ilgili araştırmaların sözlük ve internet kaynaklarından kolaylıkla yapılması mümkündür. Türkçe dilini konuşan kişilerin kelime haznesini geliştiren bu araştırmalar, iletişime de katkı sağlar. Kendilerini ifade ederken kelime çeşitliliğini geniş tutan kişiler, daha doğru ve sağlıklı bir iletişimin anahtarına sahip olurlar. Bu bağlamda merak edilerek araştırılan birleşik kelimelerden biri olan ölüm döşeği, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Reklam
Reklam

ölüm döşeği Ne Demek? ölüm döşeği birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

  • ölüm döşeği birleşik kelimesinin TDK sözlüğe göre 2 farklı anlamı vardır.

ölüm döşeği TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Son nefesin verileceği yatak veya yer
  2. mecaz Ölümcül durum

    ölüm döşeği Birleşik Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Ölüm döşeğine yattığı zaman geçmiş olsuna uğrayan postacı Hafız'a garip bir ümitle baktığı hâlâ gözümün önüne gelir." - Sait Faik Abasıyanık
    "Gelemezdim, annemi ölüm döşeğinde nasıl bırakırdım?" - Ömer Seyfettin

ölüm döşeği Birleşik Kelimesinin Kullanıldığı Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

ölüm döşeğinde olmak
Anahtar Kelimeler: