Ölüm Kavşaklarına Üst Geçit

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, sık sık kazalara sahne olan Avarlar ile Kurşunlu ve Oylat kavşaklarına üst...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, sık sık kazalara sahne olan Avarlar ile Kurşunlu ve Oylat kavşaklarına üst ve alt geçit yapılıyor.

İlk olarak Oylat kavşağında şantiye kurularak fore kazık çalışmasına dün başlanırken, önümüzdeki bir ay içerisinde de Kurşunlu kavşağında fore kazık çalışmalarının başlayacağı bildirildi. Her iki kavşağın da 2013 yılında tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi. İncelemeler sırasında Oylat kavşağında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'nde görevli Sürveyan Ömer Akpınar, "15 Kasım 2012 tarihinde, İnegöl-Bozüyük arası yolun Oylat yol ayrımı mevkiindeki kavşakta çalışmalara başladık. Şu an fore kazık aşamasındayız. Fore kazık bittikten sonra temel üst yapıya geçeceğiz. Bir ay içerisinde inşallah bu fore kazık çalışması bitecek. Ondan sonra da Kurşunlu kavşağına geçeceğiz. Bu yıl sonu itibariyle alt yapı çalışmasını tamamlamayı hedefliyoruz. 2013 yılı içerisinde de üst yapısını bitirmeyi hedefliyoruz. Bu tabii ki müteahhit firmanın çalışma şartlarına bağlı. İlk fore kazık betonunu döküyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, Kurşunlu-Pazaryeri köprülü kavşağı ile Oylat-Domaniç köprülü kavşağının ihale sürecinin ardından müteahhit firma ile sözleşmenin imzalanıp, ekim ayı başında yer tesliminin yapıldığını ve şu an itibariyle Oylat kavşağında çalışmalara start verildiğini belirterek, "Maksadımız en kısa sürede bu kavşakları hizmete açarak, bu bölgede yaşanan trafik çilesini çözüme kavuşturmak. İnşallah bölge halkının takdirini toplayacak olan bu hizmetin gerçekleşmesiyle, bölgenin trafik yoğunluğu ve güvenliği sağlanmış olacaktır” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: