Ölüm yolu hangi ünlüleri kurban etti

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Tüm yolların kesiştiği noktada bulunan Afyonkarahisar'da meydana gelen kazalarda her yıl onlarca kişi hayatını kaybederken, bunların içinde tanınmış isimler de bulunuyor.

Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Konya olmak üzere birçok karayolunun kesiştiği noktada bulunan ve resmi kayıtlara göre günde ortalama 50 bin aracın geçiş yaptığı Afyonkarahisar'da, bazı ünlü isimler kazada yaşamını yitirirken, bazıları ise yaralanarak sakat kaldı. Afyonkarahisar'daki ilk talihsiz kazayı, 15 Mart 1996 tarihinde, kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Aydın Menderes yaşadı. Ankara'dan Antalya'ya RP toplantısına giden Menderes'in otomobili, Sandıklı ilçesi yakınlarında bir kamyonu sollayan araçla çarpışmamak için şarampole uçarak takla attı. Önde oturan ve kemer takmadığı öğrenilen Menderes, kazada ağır yaralandı. Menderes'in bel omurunun kırıldığı ve boyun sinirlerinin ezildiği belirlendi. Boynundan aşağısı felç olan Menderes, tekerlekli sandalyeyle yaşamaya başladı.

Reklam
Reklam

"KAR BEYAZDIR ÖLÜM" 27 Haziran 1998 yılında yine Antalya karayolu üzerindeki Sandıklı ilçesi yakınlarında meydana gelen kazada, ünlü pop sanatçısı Kerim Tekin yönetimindeki 34 HZY 73 plakalı özel otomobil, karşı istikametten gelen 20 EC 790 plakalı kamyonla çarpıştı. Plakaları henüz belirlenemeyen 5 otomobil de kazaya karıştı. Kazada, pop müzik sanatçısı Kerim Tekin olay yerinde hayatını kaybetti. Sandıklı'daki bir festivale katılan Tekin'in söylediği son şarkı ise "Kar beyazdır ölüm" oldu.

BAKAN KOÇ ÖLÜMDEN DÖNDÜ Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da, Sandıklı ilçesi yakınlarında kaza yapan kişiler arasında bulunuyor. 31 Ekim 2005 tarihinde memleketi Aydın'daki bazı açılış törenlerine katıldıktan sonra Ankara'ya dönmekte olan Bakan Koç'un makam aracına, Sandıklı-Afyonkarahisar karayolunun 7. kilometresinde koruma aracı arkadan çarptı. Koç ve korumalarının yara almadan kurtulduğu kazada, küçük çaplı maddi hasar meydana geldi. Kaza sonrasında Bakan Koç, başka araçla Ankara'ya döndü.

Reklam
Reklam

ESKİ BAKAN TAŞAR DA KAZA KURBANI Eski bakanlardan Mustafa Taşar da, Afyonkarahisar'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. 3 Ocak 2007 tarihinde Afyonkarahisar-Ankara karayolu şehir çıkışında meydana gelen kazada, Mustafa Taşar'ın kullandığı 06 YKJ 22 plakalı otomobil, yağışlı hava ve yolun kaygan olması nedeniyle virajı alamayarak takla attı. Kazada eski bakanlardan Mustafa Taşar olay yerinde hayatını kaybederken, eşi Gülderen ile kızı Gonca ve yeğeni Efe Taşar yaralandı. Aynı yolda daha önce meydana gelen kazalarda bir kamyon, otobüs ve otomobil ışıklandırma olmayan virajı alamayarak devrilmiş veya şarampole yuvarlanmıştı. Bu kazalarda birçok kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı.

"ÜNLÜLERİN DOKTORU" ULAKOĞLU
Ünlülerin doktoru olarak bilinen Mustafa Erdal Ulakoğlu da, Afyonkarahisar'da geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi. 21 Haziran 2007 tarihindeki kazada, Ulakoğlu'nun kullandığı 34 DDU 94 plakalı lüks otomobil, yakıtı bittiği için güvenlik şeridinde park halinde bulunan 60 ZB 911 plakalı kamyona arkadan çarptı. Cam yüklü kamyona çarptıktan sonra takla atan cip yaklaşık 100 metre sürüklendi. Kazada, İstanbul Fatih'te özel bir hastanede tüp bebek uzmanı olarak çalışan ve ünlülerin doktoru olan Doç. Dr. Mustafa Erdal Ulakoğlu hayatını kaybetti. Ulakoğlu'nun, son olarak ünlü pop sanatçısı Aşkın Nur Yengi'nin doğumunu yaptırdığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

ALBAY AKOĞLU KEMER TAKMAMIŞ Afyonkarahisar'daki son kaza kurbanı ise İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Memduh Akoğlu oldu. Önceki gün gece saat 23:15 sıralarında Afyonkarahisar-Ankara karayolu üzerinde bulunan Sahipata Köprüsü üzerinde meydana gelen kazada, iş adamı Şükrü Demirayak'ın kullandığı 03 AK 555 plakalı lüks otomobil köprünün bariyerlerine çarparak uçuruma yuvarlandı. Kazada, otomobilde bulunan ve emniyet kemeri takmadığı öğrenilen Afyonkarahisar İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Memduh Akoğlu hayatını kaybederken, iş adamı Şükrü Demirayak yaralandı.