Ölümden Döndü, Arkadaşım Dedi, Davasından Vazgeçti

Kastamonu’da halı saha maçında çıkan tartışma sonucu bıçaklanarak ağır yaralanan Burak Akkuş, “Burada yaşadıklarım bana...

Kastamonu’da halı saha maçında çıkan tartışma sonucu bıçaklanarak ağır yaralanan Burak Akkuş, “Burada yaşadıklarım bana hatıra kalsın, arkadaşım. Bu yüzden davamdan vazgeçiyorum” dedi.

Kastamonu’da halı saha maçının ardından çıkan kavgada 2 üniversite öğrencisini bıçakladığı iddia edilen ağabey ve kardeşinin yargılanmasına devam edildi. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada üniversite öğrencilerinin Daday Kavşağı mevkisindeki halı sahada yılbaşı gecesi maç organize ettiler. Karşılaşmada Gökhan Yılmaz (19), rakip takım arkadaşı Uğur Güven’e faul yaptı. Ardından taraflar arasında tartışmanın büyümesi üzerine kavga çıktı. Kavganın sahanın dışına da taşması üzerine Yılmaz’ın ağabeyi Tolgahan Yılmaz (20), kavga esnasında eline geçirdiği bıçakla etrafa rastgele savurmaya başladı. bu esnada Uğur Güven ve Burak Akkuş, isabet eden bıçak darbeleriyle ağır yaralandı.

Reklam
Reklam

Olayın ardından tutuklu yargılanan Tolgahan Yılmaz, savunmasında mağdurlarla daha önce herhangi bir husumetlerinin bulunmadığını belirterek, kavganın basit bir faulden çıktığını söyledi.

Öte yandan sanıklardan davacı olan Burak Akkuş, tek amacının üniversitede okumak olduğunu belirterek, “Ben sanıklardan şikayetçi olmuyorum. Davaya katılma talebimden de vazgeçiyorum. Burada yaşadıklarım bana bir hatıra olarak kalsın. Beni orada öldürebilirdi. Ancak kendi iradesiyle beni bıçaklamayı bıraktı” dedi.

Ardından Uğur Güven de duruşmada söz alarak, kendisinin de davadan vazgeçtiğini kaydetti.

Daha sonra Tolgahan Yılmaz, arkadaşlarının davalarından vazgeçmelerinden dolayı teşekkür ederek, yaptığı eylemden dolayı da özür diledi.

Tanıklarında dinlenmesinin ardından Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Emin Kürşat Demiralay, basit bir faulden dolayı arkadaşlar arasında kavga çıktığını ifade ederek, “İki grup birbirine giriyor ve kavga ediyorsunuz. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak hakikaten ben çok üzülüyorum ve de size şu anda çok kızıyorum. Bırakın artık siz top falan oynamayın eğer bu şekilde yapacaksanız. Arkadaşlarınız delikanlılık gösterip davalarından vazgeçtiler. Dışarı çıkınca birbirinize sarılıp teşekkür edin. Yaşınız daha çok genç. Sizin de topluma kazandırılmanız gerekiyor. Bir top yüzünden kavga etmenize gerek yok” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Tolgahan Yılmaz’ın tahliyesine karar verirken, diğer eksik olan evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: