Ölümlü Kaza Yol Kapattırdı

Gürpınar-Kırkgeçit karayolu Parmakkapı köyü mevkisinde yoldan geçen bir aracın çarptığı çocuğun ölmesi üzerine köylüler, yolu trafiğe kapatarak bir süre eylem

Gürpınar-Kırkgeçit karayolu Parmakkapı köyü mevkisinde yoldan geçen bir aracın çarptığı çocuğun ölmesi üzerine köylüler, yolu trafiğe kapatarak bir süre eylem yaptı.

Gürpınar-Kırkgeçit karayolunda önceki gün İdris Erdoğan'ın kullandığı otomobilin Parmakkapı köyünde çarptığı 13 yaşındaki Yusuf Aydın'ın ölümünün ardından sabah saatlerinde köyde yaşayanlar söz konusu yolda toplandı.

Ölen çocuğun yakınları, yolda aşırı hız sebebiyle sık sık kazaların yaşandığını belirterek, karayolunu merdiven, sandalye ve merdivenler koymak suretiyle trafiğe kapattı.

Reklam
Reklam

Eylem sırasında Aydın'ın bazı yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Yolun kapatılması sebebiyle öğrenci ve öğretmen servislerin sürücüleri bir süre yolda bekleyerek, köylülerin yolu açmasını bekledi. Köylülerin direnmesi üzerine vatandaşlar ile servis sürücüleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Eylem yapanlar arasındaki Yusuf Çelik, AA muhabirine, tek isteklerinin köyün içinde geçen karayolunda sürücülerin yavaş hareket etmeleri konusunda gerekli uyarı işaretleri ile hız kesici tümseklerin yapılması olduğunu ifade etti.

Çelik, "Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın. Çünkü bu güzergahta sık sık kazalar oluyor. Araçlar ya hayvana ya da yolda geçen insanlara çarpıyor. Sadece bu yıl bu noktada dördüncü kaza meydana geldi. Yetkililerin bu konuya bir el atmasını istiyoruz" dedi.

Kazada hayatını kaybeden Yusuf Aydın'ın amcası İbrahim Aydın ise köyün içinden geçen karayolunda seyreden araçların aşırı hız yaptıkları için zaman zaman kazalar meydana geldiğini belirterek, 2 gün önce meydana gelen kazada yeğenini kaybettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Köylüler, olay yerine gelen jandarma ekiplerine ilçe kaymakamı ile görüşmeden yolu açmayacaklarını kaydetti. Bunun üzerine Kaymakam Nurullah Kaya, köy muhtarı Nadir Şeker'i arayarak yola hız kesici bariyer koyacakları sözünü verdi.

Köylüler, Kaymakam Kaya'dan aldıkları söz üzerine trafiğe kapattıkları yolu 2 saat sonra yeniden açarak olaysız şekilde dağıldı.

Bu arada kazanın ardından güvenlik güçlerine teslim olan Erdoğan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Muhabir: Özkan Bilgin / Yahya Öylek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: