Ölümlü Kazada Sürücüler Birbirini Suçladı

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, Adana'dan geçen 25 Temmuz'da Mersin'e giden 26 yaşındaki İlke Demirci yönetimindeki 01 BHJ 97 plakalı cip, otoyolda arızalandı.

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, Adana'dan geçen 25 Temmuz'da Mersin'e giden 26 yaşındaki İlke Demirci yönetimindeki 01 BHJ 97 plakalı cip, otoyolda arızalandı. Yolun ortasında durmak zorunda kalan cipte bulunan İlke Demirci ve annesi 50 yaşındaki Mine Demirci, araçtan inerek arızanın ne olduğunu anlamaya çalışırken, 48 yaşındaki Cumali Kandı yönetimindeki 31 AZL 83 plakalı TIR, park halindeki cipe ve Mine Demirci'ye çarptı. Kazada Mine Demirci yaşamını yitirirken, kardeşi 42 yaşındaki Elife Gökşen ve Cumali Kandı yaralandı. Cip sürücüsü İlke Demirci ise kazayı yara almadan atlattı.
KUSUR RAPORU İSTENDİ
Bilirkişi raporuna göre tali kusurlu bulunan TIR şoförü Cumali Kaydı ile asli kusurlu görülen cip sürücüsü İlke Dmirci birbirlerinden şikayetçi oldu. Kazayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, araç sürücüleri Cumali Kandı ve İlke Demirci hakkında, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan tutuksuz sanıklar Cumali Kandı ve İlke Demirci, suçlamaları kabul etmedi.
'TIR ÜZERİMİZE GELDİ'
Kazada annesinin öldüğünü ve teyzesinin yaralandığını söyleyen İlke Demirci şöyle konuştu:
"Aracım arıza yapıp yolda durunca annemle inip yol güvenliğini sağlamak için 20 metre ve 40 metre mesafelere reflektör koydum. TIR hızla üzerimize geldi. Teyzem cipteydi, ben sağa, annem sola kaçmaya çalıştı ancak ben kurtuldum, anneme ve cipe çarptı. Kazada kusurumuz yok."
Diğer sanık Cumali Kandı ise cipin yol ortasında durduğunu, araç sollarken karşısına çıktığını, duramayınca çarptığını ve suçsuz olduğunu söyledi.
Sanıkların kusur durumunun belirlenmesi için dava dosyasının İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı'na gönderilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz