Ölümlü kazaya karışan polise taksitli ceza

Maltepe'de genç kızın ölümüne neden polis memuru, paraya çevrilen cezasını 24 ay taksitle ödeyecek.

Maltepe sahil yolunda aşırı süratle giderken 19 yaşındaki Selin Tiryaki’ye çarparak ölümüne, arkadaşı Ozan Algün’ün de yaralanmasına neden olan polis memuru 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza 24 ay taksitli ödemeyle 15 bin 200 lira para cezasına çevrildi.

Maltepe sahilinde 20 Mayıs 2010 günü saat 22.30’da karşıya geçmek isteyen Selin Tiryaki ile arkadaşı Ozan Algün’e motosikletli trafik polisi çarptı. 19 yaşındaki Selin Tiryaki, aşırı süratli olduğu belirtilen ve kaza sonrası 126 metre sürüklenen motosikletin çarpması sonucu ağır yaralandı. Ozan Algün’ün ise bacağı kırıldı. Selin Tiryaki, kazadan 7 gün sonra yaşamını yitirdi, Ozan Algül’ün ise bacağına 13 çivi ve platin takıldı.

Reklam
Reklam

Kazayla ilgili MOBESE kayıtlarından kaza anına rastlanmadı. Yaralı genç, polisin aşırı süratli olduğunu belirtirken, polis memuru iki gencin çalılıklardan yola fırladığını söyledi. Savcı hem polisi hem yaralanan arkadaşı Ozan Algün’ü, Selin Tiryaki’nin ölümünden sorumlu tuttu. İkisi hakkında da 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

POLİS MEMURU TALİ KUSURLU Kazadan kurtulan sanık deniz tarafından kara tarafına doğru yolun üç şeridini geçtiklerini ve hızla gelen motosikletin fren yapmadan kendilerine çarptığın söylerken, polis Hüseyin Sarıçiçek, “Orta refüjden önüme atladılar” dedi. Çelişkili bu ifadeleri çözecek olan olay yerindeki MOBESE kayıtlarında ise kaza anının görüntülerine rastlanmadı. Ölen Selin Tiryaki’nin avukatlarının olay saatindeki görüntülerin diğer eşdeğer görüntülerden daha az megabaytta olmasının görüntülerin kesilmiş olma ihtimali itirazları reddedildi.

MOBESE kamera kayıtlarında yeterli görüntüye ulaşılamaması üzerine dosyanın gönderildiği bilirkişi fren izinin bulunmadığı kazada hem ölen Selin Tiryaki’yi hem yaralanan Ozan Algül’ü hem de onlara çarpan polis memurunu asli kusurlu buldu. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda ise olay yerinde fren izinin bulunmadığı kaza sonrası 126 metre sürüklenen motosikletin hızlı olduğunun açık olduğu ama hızının hesaplanamayacağı belirtilerek asli kusuru ölen Selin Tiryaki ile yaralan Ozan Algül’e verildi. Polis memuru ise tali kusurlu olarak belirtildi.

Reklam
Reklam

Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün son duruşması yapılan davada mahkeme heyeti Selin Tiryaki’nin arkadaşı Ozan Algün hakkında beraat kararı verirken, polis memuru Hüseyin Sarıçiçek’i “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ceza sanığın sabıkasız oluşu nedeniyle 2 yıl 1 aya indirildi ve günlüğü 20 bin liradan 15 bin 200 lira para cezasına çevrildi. Mahkeme sanığın memur oluşu nedeniyle cezanın 24 ay taksitle ödenmesine de hükmetti.

19 yaşındaki kızının hayatının baharında yaşama veda ettiğini ve başsağlığı bile dilemeyen polis memurunun hiç tutuklanmadan 15 bin lira ceza ile bu işten kurtulduğunu söyleyen baba Reşat Tiryaki, “Adaletin polis memuruna uygulandığı gibi bize de uygulanmasını istiyoruz. Bu ceza yeterli değil. Gerek onu ‘İşe gidiyordu’ diye koruyan Emniyet’e gerekse sanığın kendisine yüklü miktarda tazminat davası açacağız” dedi. Selin’in kız kardeşi Şeyla ise okulların açıldığı ilk gün okulu yerine geldiği adliyede ablasının canına biçilen para cezası nedeniyle gözyaşlarına boğuldu

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: