Ölümlü kazaya karışmaktan yargılanan sanık tahliye edildi

Adana’da yaya geçidinden geçmek isteyen Mehmet Can'a (27) çarparak ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle yargılanan sürücü...

Adana’da yaya geçidinden geçmek isteyen Mehmet Can'a (27) çarparak ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle yargılanan sürücü Hünkar A. (26) tahliye edildi.
Kaza sonrası, Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri titiz bir araştırma sonucu A.’yı yakalamışlardı.
Hatay'ın Cilvegözü Gümrük Müdürlüğü'nde görevli memur Mehmet Can’a İller Bankası kavşağında 15 Mayıs’ta çarpıp ölümüne neden olduğu iddia edilen A., “İhmalli davranışla kasten öldürmek” suçundan 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılamasına devam edildi.
Mahkemede okunan kazaya ilişkin keşif raporunda, sanığın kullandığı kamyonetle yaya yolunda giden Can’a çarpıp 16.5 metre sürüklediği kaydedildi. Hünkar A. savunmasında Mehmet Can’ın orta refüjden aniden yola fırladığını ifade etti. Yola fırlayan kişiye vurmayacağını düşünerek, frene basmadığını dile getiren A., motor freni yaptığını ve şahsa aracın sağ ön köşesi ile çarptığını açıkladı. Arkadan gelene aracın kendisine çarpar düşüncesiyle tekrar frene basmadığını vurgulayan A., dikiz aynasında çarptığı şahsın ayakta olduğunu görüp yola devam ettiğine dikkat çekti. A. daha sonra tahliyesini istedi.
Mahkemede müşteki olarak hazır bulunan baba Bayram Can (65) ise sanığın tahliyesine tepki gösterdi. Oğlunun trafik kazası değil cinayete kurban gittiğini savunan Can, sanık sürücünün oğluna yaya geçidinde çarptığını ve durup hastaneye bile götürmeden kaçtığını vurguladı. Mahkeme heyeti, ölümlü kazadaki kusur tespiti için Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesinden rapor alınmasına ve sanığın tahliyesine karar verdi.
Duruşma ileri bir tarihe erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz