"Ölümsüzlük Şehri Misis" Projesi

Yüreğir Belediyesi koordinasyonda Misis'te "Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi" kapsamında başlatılan kazı çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Yüreğir Belediyesi koordinasyonda Misis'te "Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi" kapsamında başlatılan kazı çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Zülfü Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana Müzesi başkanlığında 24 Eylülde başlayan kazılara, Atatürk Üniversitesi, İtalya'dan Pisa Üniversitesi ile Roma Enstitüsü'nden görevli araştırmacıların katıldığını söyledi.

Çelik, Adana'nın 27 kilometre doğusunda yer alan Misis Antik Keti'nin, Roma dönemine ait önemli kentler arasında yer aldığını ve tarihi İpek Yolu üzerinde kurulmuş olması nedeniyle de ayrıcalıklı olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Kazılarda bir tapınağa ait olabileceğini düşündükleri verilere ulaştıklarını belirten Çelik şunları kaydetti:

"Jeoradar taramaları sonucu elde ettiğimiz veriler kazı yapılan yerde bir tapınak olduğu yönünde. Ama bu bilgiler net değil. Roma döneminden kalan kalıntılar bize buranın bir dini merkez olma ihtimali olduğunu gösteriyor. Tabi bunu kesinleştirebilmek için kazının tamamen bitip, bulguların gün yüzüne çıkartılması gerekiyor. Toprak üstüne çıkmış mozaikler, yer yer görülen surlar ve su kemerleri var. Misis'de gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen çok sayıda tarihi eser var."

Muhabir: Ömer Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: