Ölümü gibi kimliği de sır

Antalya'da bir evde başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti.

Antalya'da gece yarısı evinde alnından tek kurşunla vurulan genç kız, yaşamını yitirdi. Genç kızın üzerinden çıkan ‘Dudu Sayılı' adına düzenlenmiş kimliğin de başkasına ait olduğu anlaşıldı. Durumu bildirmek için Dudu Sayılı'nın ailesine ulaşan polis, Sayılı'nın yaşadığını öğrendi. Dudu Sayılı'nın 15 yıl önce kimliğini kaybettiğini söylemesi üzerine polis, ölen kızın kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

[

](https://www.mynet.com/antalyada-supheli-olum-2692297-myvideo)

Olay, bu sabaha karşı saat 02.00 sıralarında Fabrikalar Mahallesi 3038 Sokak'taki bir apartmanın zemin katında meydana geldi. ‘155 Polis İmdat’ hattına gelen ihbar üzerine harekete geçen ekipler, silah sesi geldiği belirtilen eve girdi. İçerisinde az sayıda eşya bulunan evin oturma odasında kanlar içerisinde yatan genç kızla karşılaşan polis, 112 Sağlık ekibini çağırdı. Olay yerine gelen sağlık ekibi genç kızın öldüğünü belirledi. Polis yaptığı incelemede, cesedin üzerinde ‘Dudu Sayılı' adına düzenlenmiş kimlik buldu. Aynı evde oturduğu belirtilen ve evi kiraladıkları emlakçıya Akdeniz Üniversitesi'nde okuduklarını söyleyen soyadları açıklanmayan Bekir ve Fatih adlı 2 genç, polis tarafından gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

İNTERNETTEN TANIŞMIŞLAR

Evde yapılan incelemede, genç kızın cesedinin bulunduğu odada bir tabanca ve boş kovan bulundu. Genç kızın evde oturan 2 kişiyle 15- 20 gün önce internette tanıştığı ve Antalya'ya geldiği iddia edildi. Olay yerine yakın bir yerdeki terzide çalıştığı belirlenen genç kızın cesedi, Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp morguna kaldırıldı.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Emin, terk edilmiş görüntüsü olan evin camlarının birçoğunda perde olmadığını, girip çıkanın da belli olmadığını belirterek, “Kızı dün akşam saat 20.00 sıralarında bir motosikletten inerken gördüm. Eve doğru geldi. Kapıya top sakallı bir adam çıktı. Burada ikisi biraz tartıştı. Sonra genç kız içeri girerken, top sakallı genç kızın indiği motora bindi ayrıldılar. Keşke o zaman polisi aramak aklıma gelseydi” dedi

KİMLİK BAŞKASININ ÇIKTI

Polis durumu bildirmek için kimlikteki vatandaşlık numarasından Dudu Sayılı'nın ailesine ulaşınca, sürprizle karşılaştı. Dudu Sayılı'nın ailesi, kızlarının yaşadığını söyledi. Polisin telefon ile ulaştığı Celal Bayar Üniversitesi öğrencisi Dudu Sayılı, kimliğinin 1995 yılında kaybolduğunu ve kendisine yeni kimlik çıkarıldığını söyledi. Antalya polisi, parmak izi örneğini aldığı cesedin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Polis son 1 yıl içinde ülke çapında yapılan kayıp müracaatlarını da inceleyecek.

Reklam
Reklam

Alnının ortasından giren tek kurşunla yaşamını yitiren genç kızın intihar mı ettiği, yoksa cinayete mi kurban gittiğini belirlemek için de soruşturma yürütülüyor.

DHA