Omek’te İşaret Dili Kursu İlk Mezunlarını Verdi

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin, OMEK bünyesinde verdiği İşitme Engelliler Tercümanlığı Kursu ilk mezunlarını verdi.Konu ile ilgili...

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin, OMEK bünyesinde verdiği İşitme Engelliler Tercümanlığı Kursu ilk mezunlarını verdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; belediyecilik çalışmalarında sosyal belediyeciliğin ayrı bir yeri olduğunu belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, bu kapsamda engellilere yönelik önemli çalışmalar yaptıkları söyledi.

Odunpazarı’nda engellerin kaldırılması için her gün yeni adımların atıldığını, yapılan çalışmaların yanında insanların engellilere bakış açısının değişmiş olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

OMEK bünyesindeki İşitme Engelliler Tercümanlığı Kursu’nun, toplumun engellilerle daha sağlıklı iletişim kurması açısından önem arz ettiğini kaydeden Başkan Sakallı, işitme engellilerle iletişimin sağlanmasına katkı sağlayan kurslara herkesin katılabildiğine dikkat çekti. Genellikle ailesinde işitme engelli bulunanlar ve meslek sahibi olmak isteyenlerin tercih ettiği İşitme Engelliler Tercümanlığı Kursu’na zaman zaman duyma ve işitme sorunu yaşayanlar da katılıyor. Yaklaşık 4 ay devam eden kurslarda, İşaret Dili Alfabesi, duygular, zamanlar, isimler, deyimler ve günlük hayatta kullanılan kelimeler öğretiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: