Ömer Çelik: Darbecilik ruh hastalığıdır

Çelik, darbeciliğin sadece siyasi bir sorun olmadığını aynı zamanda ruh hastalığı olduğunu söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, darbeciliğin sadece siyasi bir sorun olmadığını aynı zamanda ruh hastalığı olduğunu söyledi.

Çelik twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘27 Mayis'la ilgili bir belgeselde, hala bazı gazeteci ve siyasetcilerin darbe olunca "her yerde askere sevgi gosterileri yapıldı" diye konusmaları, Menderes'in kendi sonunu hazırladığını ima etmeleri, en ahlaksız darbeyi ve bir Basbakanın idam edilmesini, en hafif ifadeyle, bir toplumsal ve siyasal "zorunluluk" gibi gostermeleri, darbeciliğin sadece siyasi bir sorun degil ayni zamanda ruh hastaligi olduğunu gosteriyor. Hekimlerin ilgilenmesi gereken bir konu’ dedi.

Reklam
Reklam

Dönemin Basbakanı Adnan Menderes’in idamından sorumlu olan herkesin, bugün bir yüzleşmeyle tanıtılması gerektiğini söyleyen Çelik ‘O ahlaksız darbeyi meşru görmenin dolaylı ifadesi olarak "darbe olduğunda, Menderes'e destek veren halk sokaklara cıkmadı" demeleri ne kadar utanc verici’ dedi.

‘Kendine silah cekildiği icin susmak zorunda bırakılmış halkı bu yolla mahkum etmeye veya darbe destekcisi olarak gostermeye calısıyorlar’ diyen Çelik, ‘Utanmadan "Menderes'e destek veren halk darbe olduğunda niye sokaklara dokulmedi" diyerek, küçük akıllarıyla, ahlaksızlığın kaynağı olan darbeyi meşru göstermeye uğraşıyorlar. Ünirformalarını kirleten, eli silahlı eşkiya, onun destekçisi siyasi eşkiya ve medya eşkiyası karşısında meşru ya da makul gostermeye calışan hastalıklı ruh halidir’ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: