Ömer Çelik'ten çiftçiyi müjde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik pamuk, ayçiçeği ve soya fasulyesi üreticilerine destekleme primi ödeneceğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik önümüzdeki haftadan itibaren pamuk, ayçiçeği ve soya fasulyesi üreticilerine 89 milyon lira destekleme primi ödeneceğini açıkladı.

ÖDEMELER HAFTAYA BAŞLIYOR Ayçiçeği, pamuk ve soya fasulyesi ödemelerinin önümüzdeki hafta başlayacağını belirten Ömer Çelik, ödemelerin Mayıs ayı sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Çelik, “Adana ilimizde pamuk, ayçiçeği, soya primi desteklemesi için toplam 89 milyon liralık destekleme önümüzdeki hafta ödenmeye başlanacak. Ayrıca, pamuk üreticisini ilgilendiren bir konu daha var. Pamuk üreticimiz 2011 yılı itibarıyla destekleme olup olmayacağını merak ediyordu. Pamuk ile ilgili olarak 2011 yılı itibarıyla pamuk ekecek olanlara da kilo başına 42 kuruş destekleme primi ödenecek” diye konuştu.

Reklam
Reklam

SÜT PRİMİ DE YOLDA Ömer Çelik, tarım desteklemelerinin yanından hayvansal desteklemelerin devam edeceğini açıkladı. Süt destekleme primlerinin de önümüzdeki hafta ödenmeye başlanacağını ifade eden Çelik, “Süt üreticilerinin merak ettiği konuyu da çözdük. Süt üreticileri önümüzdeki haftadan itibaren bankalara giderek, primlerini alabilir” dedi.

AK Parti hükümetinin üreticilerin yanında olduğunu belirten Çelik, ödenecek primler ile hayvancılığı ve tarımı desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz