Ömer U.: Havaya ateş ettim

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde meydana gelen olaylarda tutuklanan toplam 23 kişi Antalya Adliyesi'nde yargılanmaya başladı.

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi içerisindeki Akdeniz Öğrenci Yurdunda önünde 6 Nisan tarihinde öğrencilerin yanı sıra, üniversite dışından tabanca, satır, bıçak gibi aletlerle yerleşkeye gelenlerin karıştığı olaylarla ilgili olarak, tutuklanan yada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şüpheliler Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıktılar.

Bugün sabah saatlerinde Antalya F tipi cezaevinde tutuklu olan, aralarında Ömer U. ve Ahmet B. de bulunduğu 23 kişi cezaevi araçlarıyla Antalya Adliyesi'ne getirildi. Antalya adliyesinde görülen davada tutuksuz yargılananlarla birlikte toplam 46 kişi "Adam öldürmeye teşebbüs, silahla birden fazla kişi tarafından birlikte tehdit, suç işlemeye alenen tehdit, kamu malına zarar verme, adam bıçaklama ve 3136 sayılı yasaya muhalefetten yargılanıyor.

Reklam
Reklam

İlk ifadeyi veren Ömer Ulusoy, mahkeme başkanının, “6 Nisan günü öğrenci değilsin, ne işin var orada, seni kim çağırdı?” sorusuna, “Bizim arkadaşlarla birlikte, bu olaylar nedeniyle oraya gittik” yanıtını verdi. Hakimin, “Öğrenci değilsin, ne işin vardı senin orada?” diye tekrar sorması üzerine Ulusoy, “Gazeteciler de oradaydı, onların ne işi vardı?” cevabını verdi.

Savunmasına devam eden Ulusoy, “Orada olaylar vardı. Bayram yapmışlardı. Arkadaşlar yardıma çağırınca oraya gittim. Ben havaya ateş ettim. Üniversiteye girer girmez, kendimizi olayların içerisinde bulduk. Havaya ateş etmek zorunda kaldım. Onlar sol grup değil, PKK'lı. Bize doğru saldırdılar. Kaçmak için ateş ettim. Görüntülerde de var. Kaçmaya çalışıyordum. Yaklaşık 7- 8 el ateş ettim. Kastım olsaydı, mutlaka birilerini vurur veya yaralardım. Üzerlerine ateş ederdim. Ayrıca kimseyi suç işlemeye teşvik etmedim. Daha üniversiteye girer girmez olayların ortasında kaldım” diye konuştu.

‘SABIKALIYIM, HASMIM VAR’

Hakimin “10 sayfa poliste, 7 sayfa savcılıkta ifade vermişsin. Bunlar doğru mu?” sorusuna Ulusoy, “Belirli kısımları doğru, belirli kısımları değildir” yanıtını verdi.

Reklam
Reklam

Fotoğraflarda görülen kişinin kendisi olduğunu kabul eden Ulusoy, polisin kendisini yakalamadığını, 3- 4 gün sonra teslim olduğunu söyledi. Ulusoy, “Olayda kastım yok. Olaylarla alakam da yok. Sonradan gittim oraya. Tabanca bana ait. Hasmım var. Sabıkalıyım ben” dedi.

Olaylar sırasında kurusıkı tabancayla ateş ederken görüntülenen 17 yaşındaki T. K. ise üniversiteye gezmek için gittiğini söyledi. T.K., “Bu yıl üniversiteye gideceğimden dolayı nasıl bir yer diye merak ettim. Üniversiteye girer girmez başımıza bu geldi. ‘Biji Apo’ diye slogan atıyorlardı” dedi. Hakimin, “Kim slogan atıyordu?” sorusuna T.K., “Genel olarak söylüyorlardı” yanıtını verdi. Kurusıkı tabancayı nereden bulduğu sorusuna T. K., “Tabancam arızalıydı. Sabahleyin yanıma almıştım. Onun için yanımdaydı. Kendimi korumak için de ateş ettim. Zaten fotoğraflarda da görülüyor. Bana taş atıyorlardı” diye yanıt verdi.

OCAKTA İNGİLİZCE KURSU

Yine öğrenci olmayan ve olaylara karıştığı belirlenen zanlılardan Mustafa Gümüş, “Ben tamamen tesadüfen oradan geçiyordum” diye savunma yaptı. Hakimin, “Ülkücü görüşe mi sahipsin?” sorusuna Gümüş, “Evet Ülkü Ocakları'na İngilizce kursuna gitmiştim” yanıtını verdi.

Reklam
Reklam

Su tesisatçısı 48 yaşındaki Ahmet Çuhadar ise “Sen öğrenci değilsin. Yaşın üniversiteye gitmek için de hayli geçmiş” diyen hakime, “Orada bir arkadaşım vardı. Onu ziyarete gitmiştim” dedi. Arkadaşının kim olduğu sorusuna ise Çuhadar, “İbrahim diye birisi” yanıtını verdi. Hakimin, “Üniversitede ne iş yapıyor bu İbrahim?” sorusuna, “Dükkanı vardı, devretmiş” dedi. Çuhadar, “Ben genellikle sağ görüşlü esnafın işini yaparım” diye ekledi.

Zanlılardan Ayhan Sezgin de “Öğrenci değilsin, ne işin vardı?” sorusuna, “Ben evlenme aşamasındayım. Olayları duyunca baldız adayımı korumak için gittim” cevabını verdi.

25 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Kampus içerisindeki olaylarda tabancayla 9 el ateş ettiği tespit edilen Ömer Ulusoy, 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle ‘öldürmeye teşebbüs’, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle ‘suç işlemeye tahrik’ ve 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle ‘silahlı tehdit’ suçlamaları olmak üzere 3 ayrı suçlamayla ilgili toplam 13 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle, olaylara karıştığı iddia edilen öğrenciler ve üniversite dışından gelen zanlılar da ‘kamu malına zarar verme’ ve ‘suça tahrik’ suçlamalarıyla yargılanıyor.

Reklam
Reklam