ÖMSS Sonucuna Göre 5 Bin 335 Engelli Memurun Ataması Yapıldı

Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan yerleştirmeler açıklandı. Puana...

Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan yerleştirmeler açıklandı. Puana göre yerleştirmelere 45 bin 982 aday tercihte bulundu. ÖSYM tarafından noter huzurunda yapılan kura sonucu 5 bin 335 kontenjana atama yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ilgili kurumların yoğun çalışmaları sonrasında meyvesini veren engelli kadrolarına ait 2013 yılı yerleştirmeleri ÖSYM Başkanlığı tarafından yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) işbirliği ile engelli memur adayları için 2013 yılında yapılan yerleştirme sonuçları ÖSYM Başkanlığı internet sitesinde duyuruldu.

Reklam
Reklam

Puana göre yerleştirmelere 45 bin 982 aday tercihte bulundu. ÖSYM tarafından noter huzurunda yapılan kura sonucu 5 bin 335 kontenjana atama yapıldı. Atamalar 3 bin 378'i orta öğretim, bin 343'ü önlisans, 614'ü de lisans oldu. Ataması yapılanlar önümüzdeki haftadan itibaren işleme başlayacak. Ortaöğretimde 38 bin 860 kişi tercih yaparken 3 bin 379 kontenjana 3 bin 378 atama yapıldı. Ortaöğretim alanında 1 kişilik kontenjan boş kaldı. Önlisansta ise 4 bin 876 başvuru yapıldı. Bin 442 kontenjana bin 343 kişi yerleşti. Bu alanda 99 kontenjan boş kaldı. Lisan alanında ise 2 bin 555 kişi tercih yaparken, 709 kontenjana 614 atama yapıldı ve 95 kontenjan boş kaldı.

2013-ÖMSS/KURA Tercih Kılavuzunda yer alan, kamu kurum ve kuruluşlarının ilköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolarına kura çekimi ile yapılan yerleştirme işlemi Noter huzurunda ÖSYM’nin Bilkent-Ankara’daki merkezinde gerçekleştirildi. Kura sonrasında sonuçlar ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı.
Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yerleştirilen adaylar, atamaya ilişkin ayrıntılı bilgiyi yerleştikleri kurumdan edinmeli.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz