Omü Çocuk Romatoloji Bilim Dalı Açıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’nde, 0-18 yaş arası hastalara hizmet verecek Çocuk...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’nde, 0-18 yaş arası hastalara hizmet verecek Çocuk Romatoloji Bilim Dalı açıldı.

Çocuk Nefroloji ve Çocuk Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ozan Özkaya, romatizmal hastalıkların çocukluk çağında sık görüldüğünü ve bu ünitede juvenil idiyopatik artrit, ailevi Akdeniz ateşi, vaskülit ve diğer bağ dokusu hastalıklarının tanı ve tedavilerinin yapılacağını belirtti.

Dr. Özkaya, Çocuk Romatoloji Bilim Dalı olarak amaçlarının; yüksek bilimsel düzeyde ve uluslararası kalitede sağlık hizmeti verebilmek ve bilimsel araştırma faaliyetleri ile ulusal ve uluslararası literatüre katkıda bulunarak, ulusal ve uluslararası sağlık problemlerinin farkında ve bunlara çözüm üretme becerisini kazanmış, “kanıta dayalı tıp” kurallarını benimsemiş hekimler ve uzmanlar yetiştirmek olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Çocuk Romatoloji Polikliniği’nde, Prof. Dr. Ozan Özkaya denetiminde hafta içi her gün, 08.30-17.00 saatleri arasında hasta kabul edildiği ve randevu ile hastalara bakıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz