OMÜ Diş Hastanesi Daha Iyi Hizmet Verebilmek Için Kent Merkezine Klinik Açtı

Samsun'da aylık yaklaşık 3 bin hastaya hizmet veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi...

Samsun'da aylık yaklaşık 3 bin hastaya hizmet veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin şehir merkezinde yaptığı çok yönlü çalışma eğitim kliniği törenle açıldı.

İlkadım ilçesinde öğretmenevi yanında bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı'na ait poliklinik binasının üçüncü katında hizmete giren ve 10 koltuk kapasiteli klinik için yaklaşık 400 bin TL harcandı. Multidisipliner Uygulama Kliniği'nin (Çok Yönlü Çalışma Eğitim Kliniği) açılış kurdelesi OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ölmez tarafından kesildi.

Reklam
Reklam

Açılış sonrası beraberindekilerle birlikte kliniği gezen ve diş tedavisi yapan doktorlarla sohbet eden Rektör Akan’a Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı hastalara verilecek hizmetler hakkında bilgiler verdi. OMÜ Tıp Fakültesi'ne bağlı şehir polikliniğine başvuran hastaların, Tıp Fakültesi'ne gelmişler gibi kaliteli hizmet alabilmeleri için hiçbir masraftan kaçınmadıklarını söyleyen Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Buraya halkımız rahatlıkla gelip tıp fakültesine gelmiş gibi kaliteli bir muayene hizmeti alabilirler. Fakülte de her zaman öğretim üyesi olmuyor. Ancak burada öğretim üyeleri hizmet veriyor. Bu diş hastalıklarıyla ile ilgili olan bölümümüz Multidisipliner Uygulama Kliniği'nde haftanın 6 günü hizmet vereceğiz. 10 diş hekimi, yardımcı personellerimiz ve stajyer öğrencilerimizle beraber 20'ye yakın çalışanımız vatandaşlarımıza hizmet verecek. " dedi.

Söz konusu merkezde tüm branşlardan hekimlerin bulunacağını belirten Prof. Dr Selim Arıcı, "Yoğunluğa göre buradaki hekim sayısını arttırmamız söz konusu olabilir. Bilgisayar sistemi ana hastanemize bağlı olacak buradaki bir hasta orada oradaki de burada tedavisine devam edebilecek. Sürece göre hafta sonu mesai dışı çalışmayı hastanemiz yerine kent merkezindeki polikliniğe kaydırmayı da düşünüyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Klinik hafta içi sabah 09.00 akşam 18.00, cumartesi günleri ise 09.00 ile 15.00 arasında hizmet verecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: