OMÜ, engelsiz bir üniversite olmak istiyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, düzenlenen etkinlikler ve yapılan çalışmalarla engelsiz bir üniversite olma yolunda hızla ilerlerken;...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, düzenlenen etkinlikler ve yapılan çalışmalarla engelsiz bir üniversite olma yolunda hızla ilerlerken; hem kamuoyunda farkındalık oluşturmayı hem de engelliler için ulaşılabilir bir üniversite olmayı hedefliyor.
Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, OMÜ Rektörlüğü ve OMÜ Özel Eğitim Kulübü işbirliğiyle, Eğitim Fakültesi A Blokta engelli asansörünün ve 'Mutluluk Dolu Kareler' konulu resim sergisinin açılış töreni yapıldı. Düzenlenen etkinlikte; Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelli Öğrenci Birimi ve OMÜ Karikatür Kulübü de stant açtı. Asansörün açılışı; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Gümüş, Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bulut ve Psikolojik Danışman Hasan Tahsin Yazıcı tarafından yapıldı.
Prof. Dr. Ahmet Bulut, yaptığı konuşmada, içinde bulunulan Engelliler Haftası ve Dünya Gönüllülük Haftası ile ilgili, sivil toplum örgütlerinin ve üniversitenin yapmış olduğu çalışmalardan söz etti. Bulut, “Üniversitemizde engellilere yönelik bu tür iyileştirme çalışmaları sürmektedir. Hedefimiz, engelsiz bir üniversite olmaktır. Bu hedefimiz için özveri ile çalışanlara çok teşekkür ederim.” dedi.
İlkadım Belediyesi Engelliler Konseyi Meclis Başkanı Psikolojik Danışman Hasan Tahsin Yazıcı ise engellilere yönelik iyileştirme çalışmalarından memnuniyetlerini dile getirdi. Yazıcı, Engelli Öğrenciler Birimi Komisyon Başkanlığı döneminde yürütmüş olduğu çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Ahmet Bulut’a plaket takdim etti.
OMÜ Karikatür Kulübü öğrencileri ”Fikir Senden” sloganı ile gelen misafirlere günün anlamını içeren özel karikatür çalışmaları hazırlayıp hediye etti. Etkinliğe; OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Prof. Dr. Hasan Gümüş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bulut, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Kemal Çayıroğlu, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ömer Bozkurt ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz