Omü, İki Karaciğer Nakli Daha Gerçekleştirdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Karaciğer Nakli Merkezi'nde 3. ve 4. karaciğer nakli başarılı...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Karaciğer Nakli Merkezi'nde 3. ve 4. karaciğer nakli başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

OMÜ Karaciğer Nakli Merkezi cerrahları Doç. Dr. İlhan Karabıçak ve Yrd. Doç. Dr. Kağan Karabulut, Giresun ve Tokat’tan bağışlanan organlarla 3. ve 4. karaciğer nakli gerçekleştirdi. Karaciğer naklinin sadece donanımlı hastanelerde gerçekleştirilebileceğini söyleyen Doç. Dr. İlhan Karabıçak ve Yrd. Doç. Dr. Kağan Karabulut, OMÜ'nün Orta ve Batı Karadeniz’de karaciğer nakli yapma yetkisi olan tek merkez olduğunu, bölgenin hastaları İstanbul’a ve Ankara’ya gitmekten kurtulduklarını söylediler.

Reklam
Reklam

Üçüncü nakil hastası 3 çocuk annesi 43 yaşındaki Selma Fidan, "Nakil olamadan hastalığım ilerleyecek diye çok korkuyordum ama 2 hafta sonra başka bir organ bağışı olunca, ben de karaciğer nakli olabildim. Hem sirozdan, hem de tümörden kurtuldum. Şimdi çok mutluyum, yeniden dünyaya gelmiş gibiyim. Emeği geçen tüm doktor, hemşire ve sağlık personeline ve özellikle organını bağışlayan kişiye ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Allah beni çocuklarıma bağışladı" dedi.

Dördüncü karaciğer nakli hastası 62 yaşındaki İbrahim Keçeli ise, "Ben İstanbul'da bir hastaneye kayıt olmuştum. Kayıt olduktan sonra bana uzun bir süre bekleyebileceğimi söylediler. Bir keresinde organ çıktı diye telefon geldi ve 3 saat içinde İstanbul’da olmam istendi. Ben Giresun’da yaşıyorum. 3 saat içinde İstanbul’a gidemediğim için fırsatı kaçırmıştım. Karaciğer naklinin Samsun’da yapıldığını duyunca kaydımı OMÜ’ye aldırdım ve 3 ay içinde karaciğer nakli oldum. OMÜ’nün tüm doktor, hemşire ve sağlık çalışanları benim için gece gündüz çok uğraştı. Hepsine teşekkür ediyorum. Şimdi çok sağlıklıyım. Organını bağışlayan kişi ve ailesinden Allah razı olsun" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: